31.3.2014

Kolme ja kalju

Kevään alkajaisten kunniaksi ajoin Ruffen lyhyeksi tänä vuonna jo aikaisemmin. Ajaminen jakaa tänäkin vuonna kamalasti mielipiteitä ja erinäisiä faktoja. Pohjavilla eristää ja pohjavilla kärventää. Molemmista taitaa tieteelliset näytöt olla. Minusta tämä on ihan puhtaasti yksilö ja mieltymyskysymys. Me tykätään olla kaljuna, hotspotit jää unholaan ja kuumakin unohtuu helpommin. Aktiivisen ja kuumaherkän koiran elämää on näin edes vähän helpotettu. Meillä selvästi toimii, muttei tietenkään välttämättä kaikilla. Ajelusta on nyt kaksi viikkoa, ja tukka on tasoittunut - niinkuin viime vuonnakin. Rakenne näkyy niin eritavalla, ja töissä ei asiakkaat meinaa tätä minun Ruuruukseni tunnistaa. Onhan se tosi erinäköinen, mutta näin lyhyenä ehkä kuvaa omaa luonnettaan paremmin. Goofy.


Kevät tarkoittaa meillä ajamisen lisäksi myös pakollista lääkärikäyntiä. Tsekattiin itsemme taas Söderkullan yksityiselle pikku klinikalle - jossa on muuten maailman paras henkilökunta - ja haettiin rokotuksia. Södiksen aseman kaverit ovat olleet kaikkien mun lemmikkien henkilääkäreitä. Kuvaukset ja muut operaatiot hoidetaan isommilla klinikoilla - uusine kalustoineen, mutta rokotukset ja pikku jutut on aina hoituneet näiden ihanien tätien kanssa. Kuitenkin yhdestä rokotteesta napsahtanut yli 70€ lasku sai miettimään sitä, että jos kuitenkin veisin pennun sitten kunnalliselle. Missä te käytätte rokotuksilla?

Kevät muuttaa taas harrastuskuviota, kun vaihdetaan hallista ulos. Meidän kouluttajaksi seuran puolesta vaihtuu Alma Von Creutlein, jolla itsellään on samaisia shetlantilaisia - joten syvä ymmärrys näiden sielunelämää kohtaan löytyy. Omiin koulutuksiini tulee myös muutoksia. Jatkan oman ryhmäni kouluttamista, jonka lisäksi nappasin itselleni uuden shelttiryhmän koko kesäksi. Tähän ryhmään mahtui pentukurssiltani kaksi priimaoppilasta ja heidän tuttavansa. Ihana päästä 'omien' pariin tekemään töitä. 


Kevät on aina sitä aikaa, kun on liikaa tekemistä ja liian vähän aikaa. Koulut on vielä kesken toukokuuhun asti ja pennun odotus on ihan sietämätöntä. Ja koska en edelleenkään osaa sanoa ei, niin ota lisää töitä hoidettavaksi kokoajan. Huhhuijaa. Onko kaikilla muillakin kevät kiire?

9 kommenttia:

 1. Mäkin oon nyt pohtinut, että tohtiskohan sitä kiskasta toisen lappalaisen kaljuksi kesää varten. En tosin osaa päättää miten tekis... Tuo kuitenkin rakastaa uimista ja ui lähes joka lenkillä sitten kesän tullessa ja sillä on melkonen tuo turkki. Ihme, että ollaan vältytty hot spoteilta nyt ainakin toistaiseksi. Saas nähä tohtiiko sitä kokeilla vähentää turkkia.

  VastaaPoista
 2. Me ollaan käyty rokotuksissa yksityisellä, kun on eräs tuttu eläinlääkäri jolla ollaan muutenkin käytetty :)

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään kesälookista! :) Itse oon nyt metsästellyt trimmauskonetta, jotta saan omat piskit ajeltua kaljuiks, saksilla jo Maisalle hiukan aloittelin. Trimmauksesta oon tekemässä isompaa postausta juurikin siksi, että toisista kaljuksi ajelu on ihan kaoottista ja toisista suorastaan tyylikästä :D

  Ja kiirettä on ja me käydään pieneläinklinikka Pi-Pissä :)

  VastaaPoista
 4. Itse tykkään käyttää yksityisellä, paljon asiallisempaa touhua!
  Täällä savon perämetsissä on se mukava, että omalla paikkakunnalla yksityisellä koiran rokottaminen maksoin 35€ lääkkeineen :)

  VastaaPoista
 5. Me käydään pk seudulla sopulitien eläinlääkäriasemalla, on tosi kiva pieni paikka mutta osaava ja mukava porukka!
  ' liikaa tekemistä ja liian vähän aikaa ' Liian tuttua tällä hetkellä...

  VastaaPoista
 6. Me käydään rokotuksilla ja muilla pikkujutuilla ihan kunnallisella eläinlääkärillä. Vakavammat ja harvinaisemmat jutut sitten yksityisellä - eli vaikkapa luustokuvaukset.

  VastaaPoista
 7. Turun seudulla on hintahaarukka aikamoinen, rokotukset menee 40 eurosta 70 euroon. Me ollaan käyty rokotuksissa vähän missä sattuu, mutta nartun tullessa taloon asia on eri, koska moni ell pelkää sitä. Siksi mennään tietylle, joka ei kyllä edes ole sieltä kalleimmasta päästä. Pk-seudulla taitaa muutenkin olla korkeemmat hinnat.
  Ja psst. Ei meille tarvitse perustella miksi ajaa turkin pois, varsinkin jos on jotain hot spotteja. Mutta en kyllä suosittele mikäli ei ole iho-ongelmia

  VastaaPoista
 8. Tänään juuri käytiin rokotuksilla Veteirassa Helsingin keskustassa. Päädyin siihen edullisimman hinnan takia (54e nelosrokote+rabies). Pienet tilat, mutta se ei ainakaan meitä haitannut ja eläinlääkäri oli tosi mukava, suosittelen! :)

  VastaaPoista
 9. http://haarajoenelainklinikka.fi

  Tätä on tutut suositelleet, Ja tarkoitus oiski mennä käymään rokotuksilla tuolla :)

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)