26.3.2014

Puuhapete

Sen pitäisi olla mun toinen nimeni. Autokoulu, opiskelu, työ, kouluttaminen, treenaaminen, agility, paimennus, huhhuh. Paljon on muuttunut kevään mittaan ja paljosta saan olla iloinen. Viimeviikon maanantaina pamahti käteen ajokortti, vihdoin ja viimein. Autot on mulla olleet aina lähellä sydäntä, ja niimpä ajokortin saaminen oli iso juttu. Ajeltua on jo tullut yli tuhat kilometriä. Vielä on tietenkin harjoitusvaihe ja syventävä suoritettavana, mutta kyllä osaa iloita auton tuomista vapauksista!

Toinen mullistava muutos on Ruffen olomuoto. Meillä tuli kevät tänävuonna aikaisin ja ajokoneen terä laitettiin hyrräämään. Kymmenmilliseksi lähti taas herran tukka, samoista syistä kuin viimeksikin. Liian kuuma, liikaa hotspotteja, jumalaton pohjavilla ja erittäin aktiivinen koira. 1,5 kiloa kevyempänä siis kohti uusia seikkailuja, mun pieni nahkasheltti. Tänä vuonna häntä jäi pitkään karvaan ja töissä Ruffe onkin nimetty jo Pokemoniksi, onhan se vähän hölmönäköinen, mutta ompahan toisella hyvä olla!

Agilityn suhteen on tullut muutamia muutoksia. Meidän ihana kouluttajamme, mentorimme ja esikuvamme Juuso muutti takaisin kotikonnuilleen, joten jäimme ilman kouluttajaa. Loppu kevät mennään Pilven ryhmässä ja kesällä jatkamme Alman agissa keskiviikkoisin.

Kisakausi avattiin tälle vuodelle myöhään ja maltilla. Yksi hypäristartti vedetty, komealla kympillä. Toinen rima tuli alas ohjaajan säheltäessä ja kepeistä mentiin ohi kun oli niin kova vauhtia (etenemä 4,2 m/s)! Muutoin kisatunnelma oli hyvä, ja suorituksesta jäi loisto fiilinki. 


Lampolassa ollaan käyty nyt kolmesti ja vihdoin Ruffe pääsi liinastaan irti. Pyöröaitauksessa homma pysyi hyvin hallinnassa ja lampaat oli ihania. Tehtiin suunnaan vaihtoja ja lauman ympärillä pyörittelyjä. Viimeisimmällä kerralla päästiin isolle laitumelle kuljettelemaan karvapalloja erittäin hillitysti. Kaveri toimi kivasti, vaikka saikin muutaman purkauksen kun lampaat lähtivät menemään kamalaa vauhtia eteenpäin. Sisupakkausta ei haitannut edes sähköiskut, tännehän tultiin tekemään töitä, eikä nössöilemään!

Tässä siis erittäin tiivistetty ja huonosti kuvitettu päivitys viime viikoista. Liikaa on tapahtunut ja kirjoitusahdistus painaa päälle. Kouluhommia kasaantunut ja ajatukset pentusessa. Huhhuh, hulluksi mä tämän kevään aikana tulen, mutta toukokuussa kiitos seisoo! Ammattinimike, koiranpentu ja uusia tuulia. 

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen taas vakavasti miettinyt Unnan karvanajelua! Olen aikalailla varma, että turkki lähtee ihan lähipäivinä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi :) Hän on kyllä kovin hauskan näköinen nakunakin.

   Poista
 2. Itse asiassa kaksikerroksista turkkia ei saisi ajella pois. Koiran turkki on rakennettu niin, että se pitää lämpimänä kylmällä ja viilentää tehokkaasti kuumalla. Jos turkin ajaa pois, niin koiran kuumankestävyys vähenee (niin uskomattomalta kuin se tuntuukin). Jos koiralla on joku tosi paha iho-ongelma, niin asia on eri. Pohjavillankin saa irti, jos jaksaa harjata - ja kun kerran vähän turkikkaamman rodun ottaa, niin pitää harjaamiseen varautua (terveisiä vaan kahden ison koiran karvanlähtöloukusta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aja turkkia laiskuuttani :) Ruffella ehdottomasti parempi kesäisin ilman turkki, kuin turkilla. Nämäkin ovat varmasti yksilöasioita. Tästä eristämisestä ollaan kahtaa mieltä, enkä kumpaankaan ota kantaa. Molemmat on tieteellisesti niin kovin todisteltu, etten enää osaa olla puolesta enkä vastaan.

   Hotspotit jää näin saamatta ja koiralla on tuhottomasti enemmän virtaa lenkkeillä aurinkoisellakin säällä. Mikään ei säätele, että mitä saisi ajaa ja mitä ei :) Meillä oli viimevuonna mukava näin, ja toivottavasti tänä vuonna yhtä rattoisat oltavat!

   Poista
 3. Toi tuplaturkki viilentää -juttu ei toimi kuin osalla koirista.. Mun toisella turkkinartulla se toimii, mutta uroksella ei, sillä on liihan tiheä ja pehmeä/samalla karkea turkki, joka on niin tiivis ettei se auta... Siksi se on ajeltu kesäisin..

  Mikä kone sulla on? Mun pitäs hommata oma, kaverin Moser (9 vuotta vanha) ollu lainassa, mut sillä tulee liian lyhyeks ja se alkaa olla niin tylsä ettei kampaterillä pääse tukan läpi kuin selästä..

  VastaaPoista
 4. 1,5 kiloa karvaa pienellä koiralla! Se on jo yksinään syy ajella auringossa urheileva koira kesäksi. Ihan samalla tavalla se turkin paino tulee nivelille radalla, kun läski kyljissä. Näyttäkää mulle yksikin koira, joka on viileämpi ja nopeampi karvapallona, kun hetimmiten lyhyeksi ajeltuna.Kaikki karvalliset ei toki kärsi karvastaan yhtä lailla, mutta järki käteen. Toki jos uitat ennen treenejä, niin sen on viileämpi olla, mitä nyt ylimääräistä painoa on silloin reilu 3 kiloa. Ai niin, se haihtuva vesihän kuumentaa koiran, niinhän se olikin ;)

  Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)