8.4.2014

Vuoden ensimmäinen valmennus

Oli tietenkin Jennan! Viime kertainen valmennus oli niin opettavainen, etten voinut muuta kuin buukata itseni heti seuraavaan. Kaiken lisäksi tämä valmennus oli omalla hallilla Ojangossa, joten matkakin lyheni puolella.

Kolme ihan täyttä lepopäivää pitänyt shetlantilainen oli ehkä maailman notkein eläin koko treenien ajan. Teki siis niin upeita käännöksiä, että en ole ennen nähnytkään. Kakkoselle pakkovalssi toimi tiukasti, samaten vitoselta kutoselle valssit. Muutamaan kertaan muistuteltiin putkijarruja, jonka jälkeen saatiinkin palaute, että paremmin ei olisi voinutkaan mennä. Seuraava murheenkryyni koko treenisakilla oli hyppy yhdentoista backlappi. Ruffen ensimmäinen backlap sijoittuu joulukuulle, ja nyt voin sanoa koiran osaavan ohjauksen. Älyttömän pätevästi, yhtäkään virhettä ei saatu aikaan, eikä hermostunutta haukuntaakaan kuulunut.

Pisteet kotiin siis putkijarruista, käännöksistä, irtoamisesta ja backlapista. Kamalasti tuo on Jennankin silmään kasvanut ja oppinut uutta. Tästä on kyllä kiittäminen meidän uutta treenimallia ja upeita kouluttajia. 


Kotiläksyjä sain ainoastaan minä. ''Nyt ohjaaja liikkeelle, ohjaajalle vauhtia, ohjaajalle lisää tehoa ja tarkkuutta'', niimpä niin. Tähän pitää oikeasti alkaa panostamaan vielä enemmän, sillä Ruffe on ottanut lisää vauhtia ihan älyttömästi verrattuna viime vuoden samaiseen kuukauteen. Tuohan menee siis kovaa! Nyt vaan tosiaan mulle vauhtia, että ehdin ohjaamaan ja tekemään parempia ratkaisuja. Oon vaan todella ylpeä siitä, miten paljon tolta on saatu haukkumista pois odotus alueella, miten se ei enää näyki radalla vaikka ärsyttäisi ja miten me palkkaudutaan lelullakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)