4.12.2014

Painonhallintaa

Meillä on kotona kamala epätasapaino, johon ollaan nyt onneksi saatu jotain rotia. Täältä löytyy Leevi 9 kk, joka tahtoisi olla fitnessmalli, jota kovasti koitan lihoittaa. Ihan vain sen verran, ettei paino tippuisi. Leevi siis Ruffea isompi, viime mittauksessa 41cm ja painoa vaan 8,05 kg. Massaa tulee tietysti lisää, avustellaan kasvua vaan siis. Tässä Leevistä viimeisin seisomakuva, maanantaina napattu. Valittelisin kännykkälaatua, mutta ehkä ajatus on tärkein.Leevi siis hyvässä kuosissa, ehkä hieman takakorkea. Tosin ei taas voi olla varma, että hämääkö jumalaton pepputukka tässä kohtaa. Hyvän kokoinen kaveri siis kasvamassa, korkeutta (en toivo) tuskin tulee enää lisää. Mediksi siis ehkä jäisi, vaikka agilityyn tästä ei kaveria ehkä tulekaan. Korvat pysyneet mielettömän hienosti lurpalla, kahtena päivänä koko elämänsä aikana tällä on ollut painot - liki luonnon korvat siis. Tukka muovautuu pikkuhiljaa tummemmaksi, mahonkisoopeli numero kaksi siis ilmoittautuu!

Leevi syö tällä hetkellä sekalaisesti. Lihaa ja nappulaa, mukana kulkee kananmunaa, raejuustoa, nutrolinöljyjä ja muuta hyödyllistä. Nappulan vaihdos menossa, viimeiset rippeet Pure Nature Puppyä menossa. Ja tilalle tulossa Jahti&Vahti Junior. Puolitoista vuotiaaksi asti tämä onkin nastaa ruokaa, ja Leeville hyvin maistuu. Toisaalta, mikäpä meille ei maistuisi? Seassa kulkee erinäisiä lihoja, ''treenipäivinä'' enemmän lihaa ja lepopäivinä vähemmän. Maalaisjärki ruokintaa siis. Punnitaan kaveri taas ensi viikolla uudemman kerran, jospa olisi vähän noussut, tai ei ainakaan tippunut. 

Ruffe sensijaan tahtoisi olla sumopainija. Tämä ei kuitenkaan minulle ilkeälle mammalle sovi, jotan laihdutuskuuri aloiteltiin jo heinäkuussa. Karvahuijaa mielettömästi, ja vaikka kaveri näyttää edelleen tukevalta on se kiinteyttänyt rutkasti! Heinäkuussa mitattiin järkyttävä 10,8kg. Kaksi viikkoa sitten paino oli 9,8kg. Eli kokonainen kilo lähtenyt. Näin pienellä koiralla se on 20% elopainosta, joten eipä vähätellä ruudun toisella puolella. Asia edennyt vielä tästäkin. Ja Viime viikolla mitattiin 9,6kg. Olen niin kamalan onnellinen ja niin on Ruffekin! Lisää eloa koirassa ja lihasjumit paremmassa kunnossa. Niveliä ajatellen taas miljoona askelta lähempänä parempaa jatkoa!Ruffen ajeltu karva alkaa taas näyttää normaalille, vaikka pituutta toki vielä puuttuu. Tummuu kuitenkin jo omaan väriinsä. Kuvassa märkäkoira ihan vain siitä syystä, että oikeasti näkee minkä muotoinen se on. Nyt on lantiota ja muotoa, hyvä vielä tulee. Kylkiluoden päällä edelleen kerros rasvaa, ja löysää nahkaa. Tämä kiinteytymiseen menee varmasti pidempikin tovi.

Ruokinta on Ruffellakin muuttunut. Syö edelleen kahdesti päivässä, ellei treeneissä ole syöty miljoonasti nameja. Periaatteessa 1dl päivässä Jahti&Vahti kevyttä. Lihoja saa kunnon liikuntapäivinä ja lihasta on koiralle tullut selvästi lisää. Hyvällä mallilla siis ollaan, ja kaikin puolin tyytyväisiä kaikkeen.

Harrastuskriisipostaus tulossa seuraavaksi, vihdoin voin aktivoitua kirjoittamisen kanssa, kun oma yritys on lähtenyt rullailemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)