9.2.2012

RALLY vol.4

Onpas ollut kiireinen viikko. Koiramaisuudet on jääneet vähän vähemmälle, kun on ollut niin paljon muuta tekemistä. Alkuviikosta kuitenkin saapui kauan odotetut (nyt sitten ihan 'oikeat') agility kepit, 12 kpl (68,90€). Kylkiäisiksi otin sitten tollaisen rengasesteen, samaan sarjaan kuului, ja tosi tukevalta vaikutti (35,00€). En edes olisit ostanut tollaisi turhuuksia, muttakun oli taas halpaa niin pakkohan sitä nyt oli sitten.

Tänään olikin jälleen aika suunnata rally-treeneihin. Koko remmi oli tänään paikalla, joten oletin hallin tuntuvan täydeltä, mutta koska ohjelmassa olikin radan suorittamista, mahtui sinne hyvin. Ei oikeastaan opeteltu mitään uutta tällä kertaa. No tietysti nyt sitten näitä, temmon vaihtoja. Eli 'hitaasti' ja 'juosten'-kylttejä. Sekä jatkettiin istumisen kautta, maahan menojen hiomista. Ruffe edelleen pelkää, että astun sen karvoille, kun kierrän sen ympäri. Tästä täytyy päästä eroon, ja kehiteltiinkin jo siihen ovela keino. Pitää nyt vain treenailla koto-oloissa.
 

Tässä siis tämän päivän ratapohja. Jaksoin jopa nähdä vaivaa tällaisen väkertämiseen. Ruffella oli keskittyminen hukassa tunnin alussa. Suoritettiin rataa ensimmäisinä, ja Ruffen nenä ei juurikaan noussut maasta. Otettiin vielä toinen kierros ja sujui jo paremmin. Kyllä se keskittyminen sieltä löytyi, yllättäen samaan aikaan kuin juustotkin. Tämän jälkeen muut pääsivät radalle, ja treenailtiin erillaisia juttuja, kuten: eteen viemistä, takaa kiertämistä, tempoja ja hiottiin vieressä istumista suoremmaksi. Edelleen tuppaa taipumaan välillä katselemaan mun naamataulua, johtuen tästä katsekontaktin tarjoamisesta, joka ei olisi nyt kauhean tarpeellista. Tietysti siitä on hyötyä monissa muissa asioissa, mutta istunnan kannalta se ei ole hyvästä. Häyvytettiin tänään myös 'namikättä', eli vasen käsi siirrettiin nameineen päivineen selän taakse, sen sijaan että koiraa johdateltaisiin jatkuvasti eteenpäin. Tämä saatetaan tulkita houkutteluksi, mistä rapisee virhepisteitä. Jos nyt siis halutaan oikeaoppisesti harjoitella näitä asioita.

Tänä viikonloppuna ei valitettavasti jää oikein aikaa Ruffelle. Mun viikonloppu sijoittuu helsinkiin oman Alokkaani luokse. Huomenna suuntaankin sotilasvalaan heti aamusta. Joten Ruffelle tulee pitkä päivä, onneksi porukat kuitenkin lupasivat pitää sen tyytyväisenä, kunnes tulen takaisin kotiin. Ensi viikonloppuna sen sijaan on oikein Ruffen kissanpäivät. Lauantai menee puunatessa ja sunnuntai mätsäreissä, saas nähdä miten sujuu tällä kertaa. On kuitenkin vasta toiset mätsärit mun hurmurille. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Ciao !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)