11.9.2012

Avokulmia ja takaaleikkauksia

Maanantaina oli taas kontakti- ja keppitreenit ennen varsinaisia treenejä. Treenailtiin aluksi puomin kontakteja. Muutoin Ruffe teki loistavaa työtä, mutta välillä huomasi, ettei vieläkään ole aivan selvää, että mihin pitää jäädä. Jos juoksen ohi turhan lujaa, saattaa livetä tassut kontaktilta, jos taas jään jälkeen, ei mene kontaktille asti. Eli, namikuppi kontaktin päähän maahan, ja heti palkka sinne jäämisestä. Oppi muutamalla kerralla, että vaikka jään jälkeen, on sen mentävä eteenpäin. Tähän siis kuitenkin roimasti treeniä!


Sitten otettiinkin keppijuttuja. Tällä kertaa kahdellatoista kepillä. Idea oli hyvin yksin kertainen, koitettiin ottaa mahdollisimman erillaisista suunnista, ja eripuolilta, mutta kuitenkin samanlaisia suorituksia. Ruffellehan on helmpompi jos olen sen vasemmalla puolella keppejä suorittaessa. Tähän täytyy tehdä muutos, sillä todella näyttää hitaammalta, ja tahmelta tuo meno jos siirryn toiselle puolelle. Edistystä kuitenkin on siinä, että voin hitusen jättäytyä taaksepäin, tai olla hiukan edellä, ilman että alkaa oikomaan. Takana oleminen oli silti selvästi helmpompi sille. Avokulmat kepeille olivatkin sitten ihan uusi juttu Ruffelle. Näitä ollaan säästelty epäonnistumisen pelossa ja nyt sitten tehtiin näitä oikein urakoiden. Saatiinkin onnistuneita avokulmia ja oikein hyviä lähetyksiä, kepeillä treeniä siis suurimmilta osin tuohon molempipuolisuuteen.


Tuulin toiveesta, tehtiin takanaleikkauksia radan muodossa. Ihan kivahan näitä oli treenailla, itsellä tosin oli todella rankka koulupäivä keittiössä takana, joten keskittyminen alkoi herpaantumaan. Ruffe kuitenkin teki työtä käskettyä, ja suoriutui suhteellisen mallikkaasti radasta. Saatiin yksi nollakin tehtyä, ja siihen jätettiin tämä homma. Selvästi tässäkin kääntyy helmpommin vasemmalle, että nyt herätys. Molemminpuolin aina! Kyseisen radan jälkeen treenailtiin vähän keinua. Ruffen kanssa tehtiin keinua tällä kertaa niin, että keinua pidettiin paikallaa niin kauan, että Ruffe juoksisi kontaktille asti, sitten keinu vapautettiin ja Ruffe sai uskomattomat kehut ja palkkaukset. Loppua kohden alkoi rohkaistumaan, ja uskonkin ettei enää mene kauaa, kun meillä on hiomista vailla valmis keinusuoritus.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, oli vielä päälle juoksuja. Tämä meni oikein mallikkaasti, ja onkin Ruffelle sopiva ohjauskuvio. Näitä lisää! Tämänpäivä hallivuoron jätinkin välii, sillä huomenn on luvassa mölliagilityä oman seuran huomassa.

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)