10.3.2013

Kirjoja, oi niin ihania kirjoja

Kevät koittaa tulla, ja lenkkeilyn jälkeen onkin ihana käperrellä sohvalla auringonvalossa kylpien. Ollaan varmasti joka päivä luettu ja opittu uutta, sekä nautittu toistemme seurasta (kerrankin rauhallisesti). Varoituksen sana, tämä postaus sisältää kirjaintoilua ja sanan ''ihana'' liikakäyttöä.

Koirista koostuva aforismi kirjanen on hellyyttävää luettavaa. Kirja oli tietenkin plärätty läpi hetkessä, mutta herätti paljon ajatuksia, sekä nostatti hymyn huulille. Hintaa kirjalla oli 7,90€, ja siihen nähden minusta loistava ostos. Sain itselleni uusia ajatuksia ja ihania sanontoja. Unohtamattakaan pentukuvia, voivoi. 


City dog-kirja löytyy ainostaan englanninkielisenä. Valitettavaa teidän puolesta, jotka ette englantia syystä tai toisesta lue. Kirja on täynnä viisauksia, ja pennun omistajille tähdättyjä vinkkejä. Maalta kaupunkiin muuttavalle ongelmakohtia ja niiden ratkaisuja, sekä arkipäivän juttuja. Positiivinen vahvistaminen on kova sana tässä kirjassa (ja noin muutenkin). Hintaa taisi olla 11,00€, ja on ollut penninsä väärti. Kummallisimpiinkin pelkotiloihin ja säikkymisiin löytyy täältä vinkit. Aroille koirille vinkkejä, ja agressiivisillekin. Jostain syystä tykkään opiskella tällaista, vaikkei meillä ongelmia olekaan. Miinus lapsiarkuus. 


Tämä onkin monen kuukauden takainen ostos. Näitä ei kaupoista löydä, vain seuran kautta sai tilattua (jo ennen virallista julkaisuakin.) Ratapohja kirja sisältää siis tuomareiden kommentteja ja vaatimuksia ykkös- ja kakkosluokille. Auttavia vinkkejä ja hyviä treeniohjeita. Ratoja on ainakin sata sivua, erillaisia ja monipuolisia. Sisältää myös tekniikkapätkiä, joita treenaillaankin useimmiten. Kirjasta on ollut kovasti apua, ja tulee jatkossakin olemaan. Hintaa taisi olla päälle 20€, mutta niin hyvillä kirjoilla on tapanakin.


Tämäkin kirja taisi löytyä jo pukinkontista. Ahkerana lukutoukkana lukaisin tämän muutamaan kertaa, että saisin oikeasti sisäistettyä asioita. Taaaaas lisää vinkkejä ja ehdottoman hyviä juttuja. Tämä muuten tulee lukea, jos koulutusohjaajaksi mielii päästä. Kuuluu Sagin suosittelemiin kirjoihin, enkä ihmettele. Alkeista huippusuoritukseen, on osuva nimi. Sopii niin aloittelijoille, kuin konkareillekin. Hintana 24,90€ suomalaisessa, löytyy halvemmalla muualta, jos on enää jäljellä.


Tämä tulikin Dobo kamojen mukana, ja nyt olen lukenut ja sisäistänyt koko kirjan sisällön. Tässä näkyy hyvin, että kuinka on merkitty mihin mikäkin liike vaikuttaa. Kategorioutuhan nämä on sen mukaan, kumpi on pallolla yms. Ollaan doboiltu nyt harmittavan hajanaisesti, johtuen tästä ''kaksikotia''-järjestelmästä. Nauttii kuitenkin suuresti, sittenkun pääsee tosissaan tekemään. Uusia juttuja ollaan harjoiteltu, mutta siitä lisää myöhemmin! Tällä kirjalla oli hintaa ihan mukavasti 49,90€. Dobokamojen kanssa, sai tietenkin alennusta. Tavallaan yhteishinnalla (onneksi).

8 kommenttia:

 1. Citydog on julkaistu suomeksi jo vuonna 2009 nimellä Citykoira -> http://luettelo.helmet.fi/record=b1889696~S9*fin

  Kirjastosta löytyy muutenkin paljon matskua,
  esimerkiksi tuo Mujusen Agilityradat- kirja -> http://luettelo.helmet.fi/record=b2067769~S9*fin
  Mujuselta on ilmestynyt monia hyviä kirjoja, kuten esimerkiksi saalisviettiin perehtyvä kirja -> http://luettelo.helmet.fi/record=b1926295~S9*fin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materialistina haluan aina kirjat omaksi. Kyse on myös siitä, että haluan palata kirjoihin äkillisestikin. Useinmiten kirjat ovat parempia omalla kielellään. Enkä englanninkielen osaavana vaivaudu etsimään suomennoksia. Ihana saada vähän erikielisiä termejä. Suomalaisesta tai torista, ei kummastakaan löytynyt mielenkiintoisimpia kirjoja suomeksi. Minua tämä ei haittaa (: Kiitos sinulle kommentistasi!

   Poista
  2. Tässä nyt ei ollut kyse siitä millä kielellä haluat kirjan lukea, jos sitä suosittelet muille luettavaksi. Oikaisin vain erheesi, jos joku lukijasi haluaa kyseistä kirjaa suomeksi lukea.

   Poista
  3. Kiitos siitä. Itse en sitä mistään suomeksi löytänyt. Onnea etsintöihin (:

   Poista
 2. Mun on itsekin pitänyt hankkia tuo Salme Mujusen agilityratakirja :) Pitää kyllä jossain vaiheessa tilata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi hyvä! Helpottaa treenien suunnittelua. Me ainakin jämähdetään aina aika samanlaisiin takaaleikkaus-harjoituksiin. Tuolta löysi muutamaa erilaista radanpätkää, missä oli hauskoja takaaleikkauskohtia. (:

   Poista
 3. Tosi kiva blogi! Liityin lukijaksi. :) Me ollaan osoitteessa: http:/painonsa-arvoista-kultaa.blogspot.fi jos kiinnostaa niin käy lurkkimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihitsi! Siis eilen, lenkillä, nähtiin samanlainen kaksikko! Oli aivan mahtavia, ja tuli kauhea Cavaljieeeri into. Heti lukijaksi, hyviä kuvia ja hauskoja juttuja. Sekä pörröisiä hauvoja (: Todella kauniita koiria sulla!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)