26.5.2013

Karvapäivitys #1

Turkin leikkuu, varsinkin tällaisen rodun, herättää aina suuria tunteita. Aijemmissa postauksissa onkin päteviä syitä turkin leikkaamiseen, vaikka olisin luultavasti turkin leikannut ilman näitäkin syitä. Nyt on kuitenkin aika katsastaa karvan edistyminen. Ensiksi haluan huomattaa pesemisestä, se on nimittäin ihanaa. Koko koiran pesemiseen menee alle 5 minuuttia. Ja kuivuukin sekunneissa. Uimareissujen jäljiltä onkin siis ollut ilo pesaista koira ja kuivata näpsästi. 


Yllä oleva kuva on julkaistu aijemminkin, tämä siis leikkuu päivältä. Turkissa on selkeät ajorajat ja vedot erottuvat aikalailla. Ihon poimut näkyvät varsinkin reisissä ja 'kainalossa'. Kaikki kaulapannat olivat aaaivan liian isoja. Iho vaati aurinkorasvaa, eikä näinollen palanut kertaakaan, en tiedä olisiko palanut ilman rasvaa. Rusketusta kuitenkin tässä vaiheessa tuli mukavasti.


Tässä kuva puolentoista viikon jälkeen. Karva on kasvanut sellaiseksi, että sitä voi rapsutella, niin että huomaa vetävänsä vastakarvaan. Edelleen unelman pehmoinen ja helppohoitoinen. Takut huomaa helpommin, kun pohjavillan päällä ei ole neljääsataa kerrosta karvaa. Pysyi hyvin ruodussa.


Tässä onkin kuva tältä päivältä, kolme viikkoa on siis aikaa kulunut ja poju alkaa näyttää siedettävältä. Häntään on tullut tuuheutta, eikä ihoon oikein pääse käsiksi enää. Karva kihartuu hiukan kosteassa, ja korvakarvat on saanut leikata jo uudelleen. Pehmeän karvan seassa on kovia ja karkeita karvoja, etenkin pepun päällä ja niskassa, sekä 'mohikaani' alueella. Väri on muuttunut selvästi, ja pään tökerät rajat siloittuneet. Kuvassa tulee myös huomata lisääntyneet lihakset etupäässä, uinti tuottaa tulosta!

Hyvältähän tämä näyttää jo! Olen oikein tyytyväinen karvan leikkuuseen. Energiaa on ollut riittämiin, uimassa on saanut käydä ainakin joka toinen päivä. Lenkillä ei uuvuta, eikä agilitykään jää ilmoista kiinni. Sadekelillä ei palele, takin olen kuitenkin pistänyt, ettei joudu märkänä värjöttelemään. Tämäkin on varmaan vain tätä mammamaisuutta, ei sillä varmaan mitään hätää olisi märkänäkään.


Onko teidän hauvva saanut kesäluukin?
Vai vieläkö odotellaan kuumempia kelejä.

16 kommenttia:

 1. Ois kyllä ihana leikata miun sheltin turkki pois, tollaseks samanlaiseks. Mutta ei, näyttely kesä kutsuu;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, ehkäpä seuraavana kesänä :) Mikäli pääsee tavoitteeseen tänä vuonna. Mitäs sieltä kehistä kalastellaan, oman maan valioutta vai jotain muuta?

   Poista
 2. No jopas siitä on tullut komea poika. :) Vielä kun saa karva ihan vähän kasvaa, niin hyvältä näyttää.

  Sellainen kysymys juolahti mieleeni, että mistä olet hommannut repun Ruffelle? Painaako reppu itse kuinka paljon? Ajattelin, että meidän Jade saisi repun kantamisesta hyvän tavan purkaa energiaa, mutta jos se reppu on kovin painava, ei se pennulle sitten sovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosisssaan! :) Hyvältä se näyttää nytkin, paremmalta tietenkin karvat täydessä mitassa.

   Reppu on ostettu Mega-eläimestä. Reppu on suhteellisen kevyt, mutten suosittele sitä pennuille. Vuoden iässä olisi sopiva aika aloittaa reppuilu. Yksinään reppu painaa ainakin 500 g.

   Itse olen luultavasti ostamassa uutta reppua, Petenkoiratarvikkeesta, järkyttävään hintaan... Mutta minkäs teet on kun kapea koira, jolle ei kaikki reppumallit sovi.

   Poista
  2. On ehkä vähän liian painava sitten näin pienelle. Ja enpä tiedä tehdäänkö niin pieniä reppuja edes, että olisi meidän pienelle tytölle sopiva. Pitää odotella, että tästä vähän kasvetaan ja luusto ja lihakset kehittyy. :)

   Poista
  3. Kyllä löytyy chihuahuoillekin sopivia :) xxxs kokisia olen löytänyt. Niitä on aina jäljellä, sillä pienen koiran omistajat tuppaavat ajattelemaan, ettei sen kokoinen koira tarvitse haastetta elämäänsä. Toisin kuitenkin on. Hitsi, jos asuttaisiin naapurissa, tulisin teidän kanssa ostamaan reppua, niin voisin neuvoa tärkeimpiä pointteja :)

   Poista
  4. Oi, no siinä tapauksessa me kyllä aletaan reppuilemaan, kunhan Jade on tarpeeksi kasvanut! :) Hyvä että pienemmillekin löytyy kokoja, kun tuo varmasti jää aikamoiseksi minisheltiksi. Tulen varmasti kyselemään vielä vinkkejä sitten, kun sen repun ostaminen on ajankohtaista. ;)

   Poista
  5. Loistavaa! :) Se on hauskaa puuhaa - varsinkin silloin, kun ei tarvitse omia taskuja. Avaimet ja puhelimet kuljee koiralla. Katsellaan sitä siis myöhemmin! Reppupäivitystä varmaan tuleepi, kunhan saan uuden hommatuksi.

   Poista
 3. Täytyy kyllä sanoa, että onpa todella nopeasti kasvanut karva 3 vkossa!! Trimmaajan aika on varattuna ja olen myös ajelemassa soopeliherrani muutaman viikon sisään kesälookkiin. Kokeilen tänä kesänä, miten se vaikuttaa meidän menoon :) Laitatko vielä, millä terällä ajelit teidän poitsun? Menikö ihan 10mm terällä vai millä? Niin ja oletko laittanut iholle ihan ihmisten aurinkorasvaa alkuun kun turkki oli lyhyt?

  - Maarit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kasvaa kauheaa vauhtia, ehkä hidastuu sitten loppua kohden? Meillä ajeltiin ihan ammattilaisen käsissä, ja kyseessä oli usein 'villakoira' teräksi nimitetty 9mm terä. Varmasti riittäisi tuo 10mm'kin. Itse halusin aaaaivan kaljun.

   Koira kutisi hetken trimmauksen jälkeen, joten käytin Bepanthenia noin muuten vain. Iho rauhoittui sillä. Aurinkorasvana käy hajusteeton lasten versio. Suosittelen Aco Kids 30 - spraytä. Toimii erittäin hyvin. Ja on turvallista koirille! :)

   Poista
 4. Tuossa tämänpäiväisessä kuvassa turkki näyttää kyllä ihanalta ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Mustakin on nyt oikein ihana. Niin pörröinen ja pehmoinen. Ilmeisesti kaksikin senttie karvaa liehuu tuulessa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Luulen, että se on parin viikon päästä vielä parempi :)

   Poista
 6. Hienolta se näyttää <3 Ihan älyttömän nopeesti on lähtenyt kasvamaan ja hyvin tasaisen näköisesti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? :) Musta se on nyt ihan mielettömän näkönen, saisi pysyä lyhyenä.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)