8.7.2013

Yhdessä on hyvä olla

Meidän viikot ovat kuluneet hyvin pitkält mökkeillessä. Juhannuskin vietettiin rauhallisissa merkein täällä Raaseporissa, Nea ja Dana tietenkin silloinkin mukana. Ainoa eroavaisuus tähän viikonloppuun on se, että Lassekin pääse nyt mukaan. Meidän ärrieriterrieri kun ei tule toimeen oikein muiden kanssa, niin päätettiin ottaa sosialistumismökkeilyä. Ja hyvin on mennytkin!

Tietenkin sillä sekunnilla, kun autolliset ihmiset poistuivat, sai Dana jalkaansa jostain viiltohaavan. Siisti ja pieni viilto oli onneksi helppo puhdistaa ja paikata. Ylidramaattisesti sidottu tassu on nyt paremman näköinen. Dana on onneksi suhteellisen viksu tyttö, ei revi sidettä pois kokoajan - toisin kuin jotkut nimeltämainitsemattomat ärrierit.

Kuukauden ''Lasse''-postaus on nyt vähän jäänyt, kun on Lasse ollut muissa maisemissa, isovanhempien kanssa mökkeilemässä. Lasselle kuuluu kovin vaihtelevaa. Massu on taas antanut periksi moneen otteeseen, mutta kasannut itsensä muutamassa päivässä. Ruoka on vaihdettu jälleen, tällä kertaa kokeilussa Purina One. Näyttää toimivan ihan toimivaisen laisesti, massu menee sekaisin jostain muusta kuin ruuasta, tämä on todettu fakta. Silti sitä toivoo oikean ruuan löytyvät, kun ei vikaa mistään muualta löydy.


Ylemmissä kuvissa näkyy Lassen into kynsien leikkuuta kohtaan. Junnumpana ei sille kukaan kertonutkaan kynsisaksista, ja minun käsiini päästyään oli Herra kovin epäileväinen. Varmoin ottein ollaan kuitenkin päästy niin pitkälle, ettei tarvitse neljää ihmistä ja kauluria leikatakseen kynsiä - kovan homman on saanutkin tehdä. Olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen, vaikka vielä muristaankin. Uudet kynsisakset helpottivat hommaa todella paljon, Mikin ''Long Claws'' sakset siis M&M'stä, 12,90€. Nämä ovat ne isommat mallit, Lassella kun on niin paksut kynnet.


Meillä on ollut ihan kamalan kuuma! Hellettä vain pukkaa, mutta onneksi välillä pääsee uimaankin. Meidän mökkihän ei ole minkään rannalla, joten uimaan mennessä saa kävellä kolmisen kilometriä mutkittelevan tien vuoksi. Helteellä on tosi huono mennä koiran kanssa sellaista matkaa kävellen, joten autoitse täytyy käydä viilentymässä. Nytkun ei autollisia ole mukana, niin ollaan taisteltu itsemme aamulla ylös ja uimaan. Kotimatka sujuu märkänä ihan hyvin, Ruffekin jaksaa riekkua. Hotspottejakaan ei ole ilmennyt, vaikka vähän tätä märkänä pelleilyä pelkäsin. 


Agilitystä ollaan vähän taukoiltu. Kahden viikon ohjatut ovat jääneet välistä himohelteiden vuoksi, mutta kotosalla ollaan kuitenkin tehty. Persjättöjä ollaan treenailtu, jos vaikka oppisin joskus ohjaamaan. Lihakset ovat myös tässä ajassa letkistyneet ja huomenna olisikin hieroja luvassa. Toivottavasti saadaan vielä vähän enemmän auki tätä hömppeliä.

Agilityn saralla on tapahtunut muutakin jännittävää, mistä olen pysynyt vaiti mökkeilyn ajan. Voisin kotiin päästyäni postata aiheesta videon kera, saattaapi olla, että tehtiin meidän ensimmäinen nolla.


Oletteko itse mökkeilleet tänä kesänä?
Mitä teidän mökkeilyynne kuuluu, löhöilyä, talkoo hommia, treenailua.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia (: Eihän ilman kameraa kykyne lenkillekään lähtemään, menee hyvät kuvaukset aina ohi, jos kameran johonkin unohtaa!

   Poista
  2. Niiiiin totta! Jos menee heittämään pienenkin lenkin ilman kameraa, niin tottakai vastaan tulee jotain mikä pitäisi saada ikuistettua, niinkuin lentävä poni ja mitä näitä ny on ;D

   Poista
 2. Mökkeillään koko kesän!:) shelttini juoksee päivät pitkät ulkona, joskus en näe sitä pitkään aikaan kun seikkailee kaverikoirien kanssa saarimetsässä:D lenkkeilyä erikseen ei todellakaan tarvita:D, koiruus aivan väsynyt päivän riehumisesta...harmi vaan koira ei tykkää uimisesta(olen yrittänyt motivoida, mutta turhaan) ja meillä kun ois oma rantakin! laiturilla tykkää löhöillä(:

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)