28.6.2014

Uusia ystäviä

Näitä päivityksiä tulette näkemään nyt useammankin. Hoitokoira toimintaa en nyt elvyytelty, kun pennulla on kaikki rokotukset ja työt koirauimalassa hiljenevät varsinkin kesäksi. Tämän päivän uusi tuttavuus oli Chiki. 


Chiki on 3-vuotias leikattu nuorimies. Kaveri on kotiutunut ihanaan perheeseen aika lähelle meitä, aina Espanjasta asti. Vaikka yhteiselossa on mutkia matkalla kaverin taustan vuoksi, on kyseessä mitä hurmaavin koira. Chikissä on luultavemmin yorkieta ja parsonia, ja haukun perusteella ehkä laumanvartiaakin, hehheh. Pieni pusumoottori on mahdottoman kiva uusi lisä hoitokoira piiriimme. Ruffe vinkui ilosta tänään Chikiä nähdessään, uusia tuttuja, jee!

Tutustumis päivään kuului 3km lenkki, jossa testailtiin erilaisia ohitustilanteita, veteen suhtautumista, riistaviettiä ja vapaana pitoa. Ohitukset sujuu nakin kanssa mallikkaasti, kunhan on itse ajan tasalla. Veteen juoksi itse pää viidentenä jalkana. Kaikki liikkuva kiinnostaa ja takuu varmasti katoaisi jäniksen perään, semmoinen metsästyshuuto kaverista lähtee, ei kuitenkaan nuuski riistaa nenä kuumana. Vapaana tulee loistavasti luokse ja pitää kontaktiakin yllä. Mahtava spurttilapsihan se on! 


Tutustuminen jatkui automatkalla, jossa nukuttiin rauhallisesti. Pysähtyminen shellillä kahvin hakuun oli myös mieluisaa homma Chikistä. Kahvilassakin taidettiin kaverista pitää, sen verran ihmiset hymyili sylissä kiikkuvalle karvakuonolle. Loppu päivä kului mainiosti serkkujen tykönä Karjaan maisemissa, jossa harjoiteltiin rauhoittumista. Huomasin aamuisella lenkillä ilmiön, jota useat koirat toistavat. Kun jäin itse toimettomaksi, alkoi terrieri hääräämään ja keksimään kaikkea mahdollista. Omani olen siis totuttanut istumaan tai vapaavalintaisesti möllöttämään kun pysähdyn.

Tätä siis treenattiin, ja hinkunan ja vinkunan jälkeen, sain kuin sainkin alle kahdessa tunnissa odottavan koiran kuorittua esiin. Kaveri oli hirmu pätevä, ja nakin voimalla taitaa mikä vain olla mahdollista. Ruffelle tietysti pisteitä opettajan roolista, mainiosti otti aurinkoa - esimerkillistä möllöttämistä. 


Toivottavasti tavataan tätä vinokorvaa pian uudestaan, meillä oli hauskaa! Vasta tutustumaan ollaa päästy, mutta mulla on fiilis, että tästä kaverista kuoriutuu super oppija. Naksutin olikin jo tuttu juttu, joten nyt vaan suunnittelemaan hauskaa tekemistä! Kiitos Chikin mammalle vielä meidän valitsemisesta, terapiakoirat kiittää uusista ystävistä.

6 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teistä taas!:) Hei miten sait tuon terrierin vain möllöttämään? :D oma koirani on juurikin sellainen, että jos vähääkään pysähdytään, alkaa hirvee piippaaminen:D Olitko paikallasi vaan niin kauan kunnes koira oli hiljaa vai namititko hiljaa istumisesta?:)

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava lukea Chikin päivästä. Pojulla on ollut täydellinen päivä. Olikin ihan naatti illalla. "Komenna" vaan meitäkin treenaamaan esim.tuota möllötystä. Kerrot vaan miten. Chiki on saanut täydellisen kummin/hoitajan. Kaunis kiitos! T. Satu

  VastaaPoista
 3. Miten sä saat noita hoitokoiria? Teetkö sitä työksi? tai onko sulla ilmoitus jossain?

  VastaaPoista
 4. Mun koirablogissa on arvonta josta voi voittaa aktivointilelun ja koiran nameja! Jos kiinnostaa niin käyppä tsekkaamassa!

  http://kaksin-karkuteilla.blogspot.fi/2014/07/arvonta.html

  VastaaPoista
 5. Vitsit, mekin tarvittaisiin kipeästi neuvoja rauhoittumiseen/möllöttämiseen! Kohta palaa lopullisesti hermo sukulaisilta ja ystäviltä, puhumattakaan heidän koiristaan! Vinkkejä, neuvoja?

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)