14.1.2016

Leevin ensimmäiset ohjatut rallyt

No, ensimmäiset ja ensimmäiset. Leevi on käynyt pentukurssin, koiratanssikurssin ohjatusti ja siinä se sitten onkin. Tämän lisäksi tuuraillut omalla hallilla rallyryhmässä, jolloin häiriönä tasan yksi tuttu koira ja oman hallin turva. Niimpä otin tietysti itselle kierroksia siitä, että mitenhän tyyppi pärjää. Mun mielestäni meidän ainoa kompastuskivi on häiriöt.

Aloiteltiin tunti erilaisilla treenipisteillä. Ensimmäisenä päästiin tekemään vatitreeniä. Vasen sujuu niin ongelmitta ja puhtaasti, että otin lähinnä oikealla puolella perusasentojen tarjoamista. Alkaa tämäkin homma pikku hiljaa rullata, vaikka välillä jääkin millin pari vajaaksi. Toisella pisteellä tehtiin pujottelua kummallisesti. Kartioden välit oli epämääräiset ja kartiorivi muodosti melkeimpä puoliympyrän. Leikkitreenit on heti tuottaneet tulosta, sillä tyyppi oli aivan todella hereillä ja mukana tekemisessä! Viimeisellä pisteellä otettiin treeniä voittajaluokan 3 askeleen peruuttamiseen. Apuna oli pk-este, jota käytettiin erilailla kuin muut. Koira kyllä menee suoraan ilmankin, ohjaaja ei. Peruuttelin siis itse seinän vieressä, jotta olisi edes hitusen suoria peruutuksia. Hienosti menee vasemmalla puolella, oikealla levisi pakka ihan käsiin - ei oltukaan aiemmin oikealla tehty. Alla video meidän olohuoneesta, jossa naksuttelin toista kertaa Leeville peruuttamista sivulla. Joku pieni idea sillä on jo tästä hommasta!
Treeneissä ei siis mitään pidempää rataa tällä kertaa, mutta aivan loistavia lyhyempiä pätkiä. Pienen tauon jälkeen tehtiin vuoron perään 3-5 kyltin pätkiä, osa palkkaamatta, osa superpalkalla. Ensimmäinen pätkä oli koira eteen istu, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta / saksalainen täyskäännös / pyörähdys. No problem. Toisena pätkänä oli istu > kierrä koiran ympäri / istu täys käännös oikeaan / 360 vasenpaan / hyppy. Ympärikierrot on vieraassa paikassa Lellille vähän liikaa, nousi ekalla ylös, toinen toisto meni hienosti. Hyppy on meillä ollut jokaisella avoradalla uusimisen aihe, köh. Joten olin enemmän kuin positiivisesti yllättynyt, että hyppy löytyi ensimmäisellä yrittämällä ja suoritettiinkin vielä maltilla ja puhaasti. Viimeinen treenipätkä oli istu, koira eteen istu, oikealta sivulle istu / istu, täyskäännös oikeaan, istu / 270 oikeaan / hitaasti. Hitsin vitsit mikä koira. Otin palkatta viimeisen pätkän ja hitaasti seuraamisen jälkeen kehulelu nassuun ja kauheat revitykset.

Hieno nuorimies. Vaikka leikkiminen vieraassa paikassa on vielä vähän epävarmaa, niin olen erittäin tyytyväinen päivän meininkiin. Hitsiläinen miten hienosti jaksoi koko treenin tehdä ja olla kuulolla, osasi odottaa hiljaa vuoroaankin ja teki kaiken niinkuin pyydettiin. Oli myös niin ihana itse kuulla, miten hyvin ohjaajakin osaa hommansa (tätä en kuule koskaan tämän lajin parissa). Leevi on nopea ja herkkä koira, ja olen suhteellisen hyvin omastakin mielestä saanut sille rakennettua niin varmoja käytöksiä, että se pystyy ne suorittamaan vaikka jänskättäisi. Rally-toko''kupla'' saisi silti olla vahvempi, mutta juuri siksi me tässä ryhmässä ollaankin!

Seuraavat rallykokeet olisikin sitten helmikuun lopulla. Leevillä avoimesta 2xavohyv suorituksia, joten RTK2 kolkuttelee jo ovella. Tämä tarkoittaisikin sitä, että tyyppi pääsisi jossain vaiheessa voittajaluokkaan skabailemaan. Pyh ja pah. Pikkasen on vielä töitä edessä moisiin suorituksiin. Oikean puolen seuruu on jo aika hyvä, käännökset vaatii tekemistä. Käytösruutu (lue: perkelepaikkaodotaistu) on vielä vähän kesken. Leeville on opetettu kaikki tarjoamisen kautta, joten paikallaan oleminen on meille vähän hankalaa. Ollaan kuitenkin keskittymis/luopumisharjoitteiden avulla päästy jo pidempiinkin aikoihin. Tiedän kuitenkin, että häiriöherkälle kisapaikalla paikallaan oleminen tulee olemaan vaikeaa ja varmaan seuraavat kolme vuotta vähän villikortti. Joten ihan heti ei olla voittajaan rynnistämässä. On se vaan jo kuitenkin kaikki toiveeni ylittänyt, vaikka ei aina olekaan se yksinkertaisin koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)