7.1.2016

Ohjattujen treenien aloitus

Ei olla sitten viime vuoden maaliskuun käyty missään ohjatuissa treeneissä. Todella satunnaisesti tuurailtu oman yrityksen ryhmissä jos on ollut tilaa sopivasti. Ryhmäpaikkaa ei ole omista seuroista saanut, kun töissä käy aina 16-21. Vähän vaikeuttaa siis asioita. Nytpä kuitenkin löysin koirakoulusta jatkuvan ryhmän, joka onnekseni pyörii kello 10 aamulla! Hiphei ja treenailemaan siis. 

Tiistaina oli ekat treenit, johon otin Ruffen messiin. Ajattelin suunnilleen vuorotella koirilla, eli joka toinen vk ohjatut molemmilla siis. Ruffe on niin luottohurtta, että sen kanssa oli mukava käydä katsomassa millainen meininki, millainen ryhmä ja millaisia koiria. Todella mukavan oloinen porukka, vaikka osa puuttuikin. Ruffella ei tietenkään mitään ongelmaa häiriön kanssa, on se vaan ihan ykkönen noissa asioissa.

Vuoden ekoihin treeneihin laiteltu helppoja juttuja. Tehtiin ringissä yksittäisi kylttejä. Lähtötreeniä, pujottelu, istu - kierrä koira, koira eteen vasemmalta sivulle. Kaikki sujui tosi jees, otettiin vasemmalla ja oikealla puolella tasavertaisesti. Toisena treeninä liikkuroitiin perusjuttuja, niin pääsi kouluttaja perille siitä millä tasolla ollaan. Koutsi huuteli esim ''koira eteen, liikkeestä maahan, saksalainen'' 
Seikkailtiin siis ristiinrastiin ympäri hallia kaikki yhdessä ja kukin reagoi niin nopeasti kuin pystyi.

Huomaa edelleen selkeästi, että oikea puoli on heikompi. Vaikka onkin paljon vahvistunut, niin tietyt asiat oikealla puolella on vaikeampia. Liikkeestä maahan menee herkästi vinoon ja sivulle tulot takaa oikealla puolelle menee herkästi sekaisin perusasennon kanssa. Kaikissa yllämainituissa varmasti vaikuttaa oma epävarmuus ja ohjaajan mahdoton yksikätisyys. Liikkeessä oikeapuoli on ihan ok, vaikka käännökset, etenkin paikallaan käännökset vaativat vielä paljonkin duunia.


Sheippailtiin vielä takapäänkäyttöä ja keskityttiin lähtötreeniin. Ruffella oli kierrokset tosi korkealla vielä lopputunnistakin ja lähtökäyttäytyminen olikin ihan hyvä treenailla kondikseen. Tyyppi nostaa kierroksia aina kisoissa ja uusissa paikoissa. Hyvä ja huono asia, aina vähän kaksipiippuisia nämä hommat. 
Kaikenkaikkiaan tykkäsin kamalasti siitä, että pääsi pitkästä aikaa ohjattuun ryhmään. Niin mukava saada palautetta ja piiskausta omiin virheisiin. Helposti yksin tehdessä tulee treenattua aina sitä samaa vanhaa ja keskittyy aina samoihin asioihin. Muiden silmien alla tulee aina ihan uusia näkökantoja ja ideoita tekemiseen. Ja meidän kouluttajan tyyliin olen hirveän tyytyväinen. Samanhenkinen, fiilisihminen, joten innolla odotan tulevaa ja kiitän onneani että tämän ryhmän löysin! Ei yhtään haittaa joka tiistai herätä aamulla ja pakata treenikassi autoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)