19.1.2012

Rally vol.1

Huhhu, eilen tultiin niin myöhään himaan, etten jaksanut enää availla konetta alkuunkaan. Onneksi tänään oli myöhäinen aamu, eikä tarvinnu repiä itteään mihinkään suuntaan sen kummemmin.


Jokatapauksessa, eilen oli ensimmäiset Rally-toko treenit. Löydettiin hallille suhteellisen moitteettomasti, saattaa toki johtua siitä että kartta oli tiukasti kädessä koko matkan. Meni joku 30 minuuttia ajella sinne, joten aika hyvä sijainti mun mielestä. Ruffekaan ei näyttänyt valittava, ihmeissään hiukan oli, kun oltiin niin nopsasti perillä. Hallille päästyämme, oltiin yllätys yllätys, taas ensimmäisinä. Meidän jälkeen paikalle saapui toinen Sheltti, tosi nätti tyttö oli. Ja tämän jälkeen, cavalier kingcharlesinspanieli, bordercollie ja scotlanninterrieri, tai näin olettaisin. Aloiteltiin tutustumalla hiukan sääntöihin ja kyltteihin, mm. Lähtö/Maali kyltit. Pidemmittä puheitta, alettiin hommiin. Kouluttajamme Hanna toi meille kosketuskepin, mikä oli Ruffelle täysin uusi käsite. Aluksi se ei ollut ollenkaan kiinnostunut kepistä, mutta hetkessä se hoksasi, että jos nenu koskee keppiin, saa siitä maistuvan herkun.


Kosketuskeppien jälkeen, harjoiteltiin käännöksiä (90 astetta), vasemmalle ja oikealle, hihnan kiristymättä, ohjaajan käden nousematta ja ilman sen suurempia käskyjä. Koiran tulisi olla n.20 cm päässä kouluttajastaan. Ruffella nämä sujui tosi hyvin, paitsi että vasemmalle kääntyminen tuntui kankeammalta. Saattoi johtua mun ohjauksestakin. Tämän jälkeen oli vuorossa, täyskäännökset (270 astetta). Ne tuntuivat huomattavasti helpommilta, ja Ruffekin tuntui hoksaavan ne nopeammin. Johtuiko sitten siitä että se alkoi keskittyä, vaiko siitä että näitä oli treenattu aijemminkin. 

Vielä tunnin lopuksi treenailtiin, mm. Askelta oikealle. Erityisesti kiinnitin huomiota tähän, kylttiin, jossa omista ottaa askelaan ja pysähtyy, ottaa kaksi ja pysähtyy, ja ottaa vielä kolme ja pysähtyy. Aina omistajan pysähtyessä, koira istuu alas. Koira siis kulkee vasemmalla puolella, ja mulla on tapana palkata oikealta. Kuinkahan suorassa linjassa luulette että Ruffe istuikaan? Ei kovin suorassa. Kiersi aina itsensä jotain kautta vinoksi. Tätä täytyy siis työstää, kosketuskepistä ei olisi haittaa, ehkäpä pitäisi hommailla. Tosin se ottaa hyvin kontaktia, ja seuraa kättä. Joten pärjätään varmaan niilläkin. Mutta nyt, on aika lähteä opiskelemaan.


Ciao!

1 kommentti:

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)