27.5.2012

Mökkikausi avattu!

Viikonloppu hurahti käytiin Piian ja Sisun vierailulla. Vietettiinkin aikaa ulkona reilut 5 tuntia, kauhean nopeasti menee aika noitten epeleitten kanssa. Käytiin taas vähän heittämässä pelto lenkkiä ja voi jumpe. Vanhat lätäköt olikin jo kuivunut, mutta nytten nää kekkas että ojissakin voi rämpiä. Nauraa kyllä taas sai. Pojat loikkivat antiloopinnäköisinä kilpaa milloin missäkin rapakossa. Suihkussa taas hymy hyytyi. Pienen kuurauksen jälkeen pojat olivat kuitenkin siedettävän näköisiä, vaikka ei niitä sisälle laskettukkaan.


Otettiin pihalla taas agilityä. En edes jaksa ruveta piirtelemään niitä kaikkia ratapohjia, huhhu. Enimmäkseen otettiin irtoamisia ja odottamisia. Ruffen kanssa otettiin aika iisisti, johtuen lämmöstä ja no ehkä vähän hyttysistäkin. Sisu ja Piia treenasivat tosi ahkerasti ja saivatkin palkitsevia tuloksia, päivän päätteksi Sisu irtosi todella hyvin yhden pätkän ajan. Tämä olikin poikien lempipätkä suorassa linjassa olevat, hyppy-pussi-hyppy-hyppy-putki-hyppy-hyppy. Illan tullen lähtivät Piia ja Sisu kotia kohti, ja me paineltiin Ruffen kanssa pakkaamaan mökkeilyä varten ja pikimmiten nukkumaankin.

Lauantai aamuna käytiin poimimassa Sauli mukaan möksälle. Matka sujui yllättävän rauhallisesti, säästyttiin puklailuilta ja pahoinvoinnilta. Tästä kiitos mukana olleille kylmäkalleille, joita ängin Ruffen pehmukkeen alle.

Perille päästyämme asetuttiin taloksi, ja siivoamista olikin jonkin verran. Talven jäljiltä mökki oli aivan mullin mallin ja ötököitäkin oli kiitettävästi. 'Pienen' siivouksen jälkeen se oli kuitenkin edustus kunnossa ja suunnattiin järvelle rentoutumaan. Ruffe pääsikin siis ensimmäistä kertaa tänä vuonna järvelle. Tällä kertaa ei kuitenkaan niin iloisissa merkeissä. Jätin epähuomiossa pikkuselle kaulapannan päähän, ja jotenkin se sai uidessaan tassunsa sujautettua ketjun sekaan. Paniikissa se räpiköi takaisin rantaan kolmella jalalla sotkuten. Läksy opittu, ilman kaulapantaan aina veteen!


Ilta sujui grillaillessa ja tikkaa heittäessä mutkitta. Ruffe leikitettiin uupumiseen asti. Saulilla olisi vielä ollut kädessä voimaa heittää palloa vaikka tunnin verran, mutta Ruffe talsi sisälle nukkumaan. Pojat olivatkin leikkineet jo monet hetket päivän mittaan. Kaikki pallot, kepit ja frisbeet oli kaivettu leikkimökin kätköistä ja levitelty ympäri pihaa. Illan tullen paineltiin saunaan ja suorinta reittiä nukkumaan. Yö saatiin Ruffen osalta nukkua rauhassa, mutta hyttysillä taisi olla melkoiset pippalot meidän makkarissa. Siedettävästi nukuin kuitenkin.


Aamusella suunnattiin vielä uudemman kerran järvelle. Ihan vain sen takia, ettei viimeiseksi muistoksi jäisi noita kauhun hetkiä. Järvelle päästyämme, oli Ruffe jo selvästi unohtanut tapahtuneen. Itse voivottelin pitkän tovin, ennenkuin pääsin yli tapahtuneesta vahingosta. Tunnin verran sitten pulikoitiin tyytyväisenä lämpöisessä vedessä. Ehdottomana vesilelu suosikkina toimii Saulin veistämä keppihärpäke. Pian kuitenkin saapui kyyti, ja lähdettiin kotiin päin. Väsyneinä ja tyytyväisinä kuitataan täältä oman kodin lämmöstä ja painutaan unten maille.

Buonanotte!

5 kommenttia:

 1. kuulosti siltä kun vältyit saulin puklailun ja pahoinvoinnin ku et maininnu ruffee missää... :D

  VastaaPoista
 2. Onks tää sauli sun poikaystävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä. Sauli on mun poikaystävä(:Mistä moinen kysymys?

   Poista
  2. aika söpö ;) nice catch

   Poista
  3. Tshi (: onhan se. Kiitos kiitos.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)