19.5.2012

Tuulessa ja tuiskussa

Tänään oli siis poikkeuksellisesti perjantai-treenit. Kuuden hengen porukkamme olikin kutistunut kolmeen, ilmeisesti flunssan takia. Joten ei otettu huimia askelia eteenpäin, vaan treenattiin jo opittua syvemmälle noitten kalloihin.
Tehtiin (ylläri ylläri) taas pisteitä ja vuoroteltiin niissä. Ensiksi olin treenaamassa rengasta. Ja tällä kertaa ihan oikealla renkaalla! Rengas oli 'pentuystävävällinen' tai miten sen haluaa ilmaista 'palapelirengas'. Siis jakautui kahteen osaan jos Ruffe siihen osui. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ruffe liiteli renkaan läpi. Joten korotin sen melkein medien korkeuteen ja nätisti näytti menevän. Otettiin tätä lähetyksenä ja kuljetuksena. Kuljetuksena pääsi kerran sujahtamaan renkaan ohi, pidikkeiden ja renkaan välistä. Tehtiin heti korjaus eikä yrittänyt uudestaan.

Sitten päästiin treenaamaan vähän keppejä. Otettiin taas vain kuutta keppiä. Valkun kanssa juteltiin siitä, kuinka se menee kepit liian kiinni mussa. Tällä menolla siis ei itsenäisiä keppejä tule. Joten koitettiin ottaa sitä targetille, että katsois eteenpäin, eikä mua. Kokeiltiin tätä myös vinokepeillä. Noh, parempaan suuntaan se meni. Mutta juteltiin siitä, että otettaisiinko kujat käyttöön vaiko eikö. Ei päästy vielä päätökseen siitä, mutten treenaa keppejä ennen ensi treenejä, niin en vahvista sitä kädessä kiikkumista ollenkaan.

Sitten tsekkailtiinkin kontakteja. Treenattiin taas maahan asetetulla puomin pätkällä, kunnes siirryttiin 'vauvaesteille'. Tämä oli siis tuplasti leveämpi puomi, joka oli muutaman sentin matalampikin. Koira piti kiepauttaa puomin alastulolle, ja jättää seisomaan kontaktille, no problem.

Tietysti lopussa treenailtiin vähän hyppytekniikkaa. Viiden hypyn vino sarja, oikealle ja vasemmalle. Tämä sujui täysin ongelmitta, lähetyksenä, kutsuna ja kuljetuksena. Liitettiin tähän vielä radan pätkää, u-putki - hyppy - hyppy. Ruffella oli keskittyminen hiukan hukassa, mutta alkoi kuuntelemaan kun otin namien sijaan lelun esiin. Yllättävää sinänsä, toi on kuitenkin aika hulluna kaikkeen ruokaan.

Loppuun otettiin vielä ympyrän muotoinen hyppy tsydeemi. Eli neljä hyppyä olivat sijoitettu ympyrämäisesti. Ja mun oli tarkotus ohjata koiraa ympyrän sisältä mahdollisimman vähän liikkuen. Ei meinannut aluksi irrota, ja piti tyrkätä esteelle, mutta hetken kuluttua kykenin seisomaan liki paikallani Ruffen tehdessä työtä. Mahtava ipana!

Huomenna onkin sitten agi ja rally kisat Espoossa. Saatetaan piipahtaa vielä mätsäreissäkin, saas nähdä.

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)