30.11.2012

Lämpötakki teillekin?

Multa pyydettiin ''Hurtalle kiitos'' postauksen ohessa juttua tuosta uudesta takista, joten tässä tulee. Oon sitä koittanut pistää erilaisten testien alle, aika hyvin tuloksin.


Liikkuvuus oli mun ensimmäinen huolenaihe, kaikki koirat ei takeista tykkää. Ja omani pelkää kahinaa jonkin verran tai vähintään ihmettelee. Sitä ongelmaa ei tosiaan ollut. Takki on kahisematonta materiaalia ja liikkuvuus takissa on ihan mieletöntä. Poika painaa menemään tuhatta ja sataa, ja takki pysyy vielä mukana menossakin. Takkihan on kiinni klipsuilla ja takaa kuminauhoilla, myös hännälle tehty kolo auttaa paikallaan pysymistä. Itselläni oli vähän turhan löysällä tuo rinnansuojaava kappale, ai miten huomasin? Koira tunki toisen tassun kaula-aukosta ja seuraavaksi olikin molemmat tassut samassa 'lahkeessa'. Voivoi, no kiristin kiinnitystä, ja ongelma katosi.

Aamukoleus on Ruffesta kauhean epämiellyttävää, ei tahtoisi tulla hakemaan posti luukulta tai käydä aamupisulla märässä maailmassa. Oon tolle nyt heittänyt vuoroaamuin takin päälle ja toisina sitten ilman. Takin kanssa lähtee ihan mielellään utuiseen ja kylmään ilmaan, eikä märät heinät haittaa yhtään, takkiin jääkin ihania vesipisaroita kimaltelemaan aamuisin, kuten uudesta banneristakin näkyy. Takin puhtaanapito on helppoa, kankaaseen ei kauheasti tartu mutaa, vaikka toi pyöriäinen heitteleekin jos minkälaisia kuperkeikkoja palloa hakiessaan. Ja silloin kun siihen jotain jää, olen itse sen saanut huuhtelemalla irti. Pesukoneeseenkin ton voi laittaa, mutta mä en ole (vielä) nähnyt tarvetta sellaiselle.

Treenitakkina toi on tosi hyvä. Ainoa murhe on se että mulla ainakin kestää hetki laittaa toi sille päälle, johtuen siitä, että Ruffe ei erityisemmin pidä takeista, saati niitten pukemisista. Muutoin pitää koiran lihakset hyvin lämpiminä odotusajan. Takki myös pakkautuu yllättävän pieneksi kääröksi, joten treenikassiksi ei tarvitse varata mitään lätkäkassia. Kangas ei myöskään rypisty, joten sen voi aika huoletta sulloa treenikassiin, vaikka kotimatkan ajaksi. Meillä tosin kylmässä autossakin saa pitää tuota päällä aika ajoin.


Kaulapannalle ja valjaille tehdyt koloset selkäpuolella helpottavat koiraihmisten elämää. Pannan kiinnityskohdan saa helposti kolosta läpi, testasin myös terrierimme valjalla, ja hyvin toimii, niin Y kuin tavallisillakin valjailla. Takin muotoilussa on ihanasti otettu huomioon monta muutakin oivaa asiaa, kuten se että klipsi on kahden kankaan välissä, eikä kankaan ja koiran karvojen välissä. Enää ei jää sitten karvat klipsin väliin, joten voi aika vauhdillakin pistää takin päälle (jos koira takkeja sietää). Tosi korkealaatuisia isoja heijastimia on edessä ja sivulla. Ja molemmilla puolilla koiran kylkiä siintää saumaan laitettu ohut heijastinnauha, joka näkyy yllättävän hyvin pimeässä.

Hieroin muutama ilta sitten Ruffen auki, ja tämä hoituikin alle tunnissa tällä kertaa. Lämpötakki on siis tehnyt tehtävänsä. Ruffe on yksi näistä koirista joilla on niska aaaaina jumissa, ei siedä yhtään kylmää tai huonoja asentoja, joten on näin ollen molemmilta puolilta ihan juntturassa. Nyt kun on toi takin kaulus ollut ylhäällä ja lämmittämässä, ei ollut läheskään niin jumissa ja näytti ihan nauttivan hieronnastaan. Takki suojaa myös ihanasti kovalla koetuksella olevia reisilihaksia, jotka nekin ovat paremmassa kunnossa. Täytyy varmaan soittaa hierojalle, että ei tarvitakkaan käyntiämme vielä.

Täytyy kaikille suositella tätä takkia, hintaahan sillä on, mutta aivan syystä! Talvioloissa en ole vielä päässyt testaamaan, ja toivottavasti en ihan heti vielä pääsekkään. Aktiivisille, helposti jumittuville, tokoileville, ageileville, säässä kuin säässä ulkoileville, patikoiville, matkaajille, ..siis ihan kaikille suosittelen. Niin pienille kuin suurillekin, oli sitten lyhyt tai pitkä karva!Keilläs kaikilla on lahjalistalla lämpötakki?
ps. Blogger tässä väittää, että kuvatilani on loppunut. Mitä tehdä, onko muille käynyt näin?

8 kommenttia:

 1. Kun kuvatila loppuu, vaihtoehdot on poistaa kuvia tai siirtyä photobuckettiin tai flickiriin ja siirtää sieltä kautta kuvia. Jos bloggerista poistat kuvia, ne poistuu postauksistakin..

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Itse hiukan mietin että miksi tollanen tuhottoman kallis takki pitäisi ostaa koiralle? Mutta nyt olen vain kuullut kehuja takista, joten kait se miellekkin sitten löytyy jossain vaiheessa kunnes pentu on kasvanut! Kiitos tästä postauksesta! Oisi kiva kuulla lisää muistakin tuotteista vastaavia postauksia mm. siitä Hurtan juoksuvyöstä ;)

  Blogimme: kikkarapaaluca.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä miettii itsekin, että miksi. Parempi kysyä miksi ei (: Meitä ainakin auttanut tosi paljon, ja lyhentää lämmittely aikaa, sekä pitää tosiaan noi lihakset kunnossa. Tokitoki, sitäkin tässä on testailtu, joten enköhän siitäkin saa tällaisen koostettua (; Valloittava tuo teidän kiharaotus !

   Poista
 4. Kivan näköinen takki! :) Mulla on molemmille koirille Hurtan toppamanttelit ja ne ovat olleet tosi mukavia käyttää. Tuo lämpötakki on varmaan samantapainen, mutta luulisin, että paksumpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksumpi, mutta tavallaan hengittävämpi. Tosi jännää kangasta, täytyy saada itelle takki samanlaisesta :D Hurttaan kannattaa luottaa (:

   Poista
 5. Hieno takki!

  Mulla meni myös bloggerin kuvamuisti täyteen hetki sitten. Ongelman voi kiertää siten, että pienentää kuvat laittamalla resoluutioksi 72 (yleisin nettiin ladattaville kuvile) Silloin niitä ei lasketa bloggerin muistiin ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos (:

   Taisin jo löytää vastaukseni kuvien 'liittämisestä', ja lataamisesta ne eripaikkaan. Monimutkaiselta kuullostaa, mutta aika lyhyessä ajassa käy. (:

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)