22.1.2013

Sporttisia(ko)

Aurinkoista viikonaloitusta kaikille! Tänään pääsin sopivasti aikaisin pois duunista (jossa olin ekaa päivää, jaiks), joten päätin käväistä Ruffen kanssa lenkillä Mellunmäen metsissä. Uskallan vihdoin pitää tuota veijaria vapaana, onhan se jo kaksi vuotias. Olisi osannut varmaan aikasemminkin käyttäytyä, ainakin kinkun voimalla. Tiedän, että Ruffe tee pahaa muille koirille, tai ihmisille. Joten uskallan sitä vapaana pitää, silläkin uhalla, että se itse menee tervehtimään jonkun agressiivista koiraa. Onneksi lukee sen verran hyvin muita, että pysyy kauempana kovaäänisistä, tai sitten näistä maahan littautujista. Sen sijaan mukavia koiria juoksee tapaamaan, ilmeisesti myös ilman lupaa. Kyseinen yli-iso venäjän Toy sattui olemaan ihanainen koiruus, ja lenkkeilin meidän kanssa osan matkaa.


Meidän sporttisuus on jatkunut tavalla tai toisella ihan hyvään malliin. Olen jaksanut käydä paremmin lenkeillä, kun on tullut parempia ilmoja ja hallillakin vierailen useammin. Ruffen paino on jo kohdillaan, joten nyt lähdetään rakentamaan sitä lihasmassaa. Mulla vielä kadota ja kiinteytä- vaihe menossa, joten ilmoittauduinkin Zumba kurssille, joka pidetään joka sunnuntai. Voin kertoa, että viime sunnuntailta on vieläkin jalat hajalla. Ai hitto. Tekee kuitenkin hyvää ja oli ihan älyttömän hauskaa. Tämän terveysintoilun lomassa, on pakko paljastaa, että vihaan kasviksia, juureksia, hedelmiä ja marjojakin. Koitan siis päästä näistä ongelmista irti, ja lopettaa nirsoulun. Salaatti on edelleen oksettavaa, mutta kurkku maistuu. Niin minulle, kuin Ruffellekin. Todella hyvä käyttää treeneissä, kun on melkein 90% pelkkää vettä. Ei siis tarvitse huolehtia ton pakkojuottamisesta, hoituu se näinkin. On tosin itse oppinut juomaan kiitettävästi treeneissä. 


Kaupunkikoirailu on aina yhtä hauskaa. Tykkään käydä enemmän lenkeillä, kun on ihmisiä joita ohittaa ja koiria joita moikata. Häiriöitä on jokapuolella, joten on hyvä treenailla luoksetuloja ja vapaana pitoa. Hauska, miten moni ihminen olettaa, että luoksetulo on itsestään selvyys. Sitä on aika-ajoin hyvä treenata, jotta se on 100% varma. Näin mekin teemme, ja hyvin tuloksin.

Meidän kaupungissa vietettyyn alkuviikkoon kuuluu myös shoppailua. Ruffe vietti kanssani aikaa itäkeskuksessa nelisen tuntia kaupoissa kierrellen. Suurinosa ajasta kuitenkin eläinkaupoissa, taidettiin Gina Trikoossakin käydä, mutta kovin lyhyesti. Kauppakeskus ei enää saa tassuja vapisemaan, tai Ruffea uikuttamaan. Niissä on nykyään kivaa, ja ihmiset on ihania. Ruffe saakin hymyn huulille monilla ohikulkijoilla, joista suurinosa haluaa tulla siltitelemään, mikä on mulle ok. Positiivisia kokemuksia kauppakeskuksista, kyllä kiitos. Olen niin tyytyväinen, miten hyvin Ruffe oli kahvilassakin ainakin 45 minuuttia. Nukkui mun tuolin alla tyytyväisenä, ja pääsi syliinkin sitten loppuvaiheessa. Ihanaa, miten suomi edistyy ja sallii koiria useampiin paikkoihin. 


Oletteko te käyneet koirienne kanssa kahvilla?

14 kommenttia:

 1. Kurkulla on diureettinen vaikutus, eli se poistaa kehosta nestettä, vaikka tuntuisikin muulta :)

  VastaaPoista
 2. katja25. marraskuuta 2012 12.32
  Heh kiinnitin huomiota ehkä epäolennaisuuteen, mutta kurkusta ei suinkaan ole hyötyä nesteytyksenä vaan se on dirueetti ja sitoo elimistöstä nestettä itseensä. Eli siis imee nestettä elimistöstä itseensä!

  näin meille kirjoitit =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt tietäväni sanaa dirueetti :D olen siis aikaisemmin ollut fiksu, tiedä sitä että mihin oon pääni lyönyt.

   Poista
 3. Mä en tosta kurkun dirueettisesta vaikutuksesta tiennytkään! Meillä tolleri tosin juo treenien jälkeen sen mitä juo, enkä "tyrkytä" sille sitten enää. Meillä ainakin moni käyttää treeneissä veden seassa pieniä vaaleanleivän paloja (jos koira vaan ei ole allerginen esim. vehnälle) Jos taas on hirmu ahne nameille ja on pieni vesikippo, myös namien "upottaminen" voisi auttaa. On myös olemassa jotain nameja, jotka liukenee veteen ja on ihan tarkoitettu sitä varten, että saa veden maistuvammaksi ja esim. kuumina kesäpäivinä koira saisi siitä tarvittavia suoloja, ettei nestehukka yllätä :)Sitten yksi vaihtoehtohan on esim. lihojen keitinvedet. (Laimentaa puhtaaseen veteen)

  VastaaPoista
 4. Minäkin heti oli kertomassa, että kurkku on diureetti :D Itselläni on jyrsijöitä jonkin verran ollut ja aikoinaan neuvottiin kuljetusten aikana annettavaksi kurkkua, koska siinä on paljon vettä. Sitten kuitenkin alkoi levitä tieto diureettisista vaikutuksista. Ilmeisesti kurkku, tai siis sen siemenet, on kuitenkin melko heikko diureetti, eikä täyttä selvyyttä ole onko se niin voimakas, että kaikki kurkusta tuleva neste poistuisi sen vaikutuksesta. Mutta kyllähän sen itekin on huomannut, kun syö kurkkua dipillä (mun suurimpia herkkuja :D) suuren määrän niin vessassa saa kyllä juosta.

  VastaaPoista
 5. Ai on ! Mitähän ihmettä, jännä. No, ainakin juo hyvin, ehkä paremminkin kurkun kanssa. Joten en nää syytä lopettaakaan. Seassa muitakin nameja, joten eipä taida haitata. Kiitos kuitenkin kaikille tiedosta ja vinkeistä! ( :

  VastaaPoista
 6. Kerran ollaan käyty tampereella koirakahvilassa kahvilla, nyt kun asustelen tuusulassa ja pyörin paljonkin pääkaupunkiseudulla niin pitäis kyllä varmaan uskaltautua johonkin kahville. Minnes kaikkialle täällä pääkaupunkiseudulla uskaltaa koiran kanssa mennäkään? Tampereella ei ainakaan kovin moneen paikkaan pääse :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut varmaankin Koirakahvila Vainusta? (: Melkein joka paikkaan otetaan sisälle koiria. Meidät on tasan kerran käännytetty pois ja tämäkin tapahtui McDonaldsin jonossa, kun olin vain hakemassa ruokaa, enkä todellakaan sinne jäämässä. Itäkeskuksessa ollaan käyty kaikki kahvilat läpi, jokaiseen ollaan päästy. Ravintolat ovat hiukan tarkempia, mutta suurinosa päästää, ainakin kun on sievä ja pieni koira kyseessä.

   Kannattaa katsoa Dogiasta, että mitä paikkoja on suositeltu :)

   http://www.dogia.fi/dogihaut/dogihaut/

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! :) Jos vaikka ens viikolla lähtis kahville johonkin. Ja juuri tuolla koirakahvila vainussa ollaan käyty, tosi mukava paikka. Kysytkö muuten aina kun koiran kanssa kahvilaan olet menossa niin ensin lupaa vai ootko vaan kävelly sisään ja poistunut sitten jos joku pyytää poistumaan? :D

   Poista
  3. Jos mua on katsotti tiskiltä, niin olen kysynyt että '' Teillehän saa ottaa pienen hauvvan?'' (: En muuten kysele. Vaateliikkeisiinkin aina marssin sisälle, yhdestä käännytetty pois. Rohkeasti vaan !

   Poista
  4. Lueskelin blogiasi (lähinnä doboilun takia) ja nyt on sen verran mielenkiintoinen aihe, että minun täytynee kommentoida tätä "sisälle marssimista". Itse kaupassa työskentelevänä koen sen kiusalliseksi ja epäkohteliaaksi, kun joku tuo koiran kauppaan mukanaan. Ajattelen, että koiran mukaan ottaminen vaatekauppaan tms liikkeeseen, ei palvele juuri ketään(ei koiraa, ihmistä, kauppaa/sen henkilökuntaa), jollei tietenkin kyseessä ole lemmikkieläinliike. Minäkin pienen koiran omistajana tykkään myös käydä kahvilla niin, että otan lemmikkini mukaan, mutta menemme aina sellaisiin paikkoihin, jotka ovat ilmoittaneet olevansa koiraystävällisiä(kuten esimerkiksi aivan ihana cafe regatta töölössä).

   Asia on mielestäni kovin kaksipiippuinen, koska ymmärrän erittäin hyvin, että lemmikki on mukava ottaa mukaan omiin touhuihin, mutta toisaalta taas ajatukseni asiasta ajautuvat väkisinkin allergisten ihmisten hyvinvointiin. Viemällä koira mukaansa vain koiraystävällisiksi ilmoittautuneisiin paikkoihin, vältetään jonkun allergisen henkilön kahvi/shoppailuhetken pilaaminen, sillä allergiset osaavat tietoisesti välttää koiraystävällisiä kahviloita. Tarkoitukseni ei ole olla mikään isopahasusi, joka tulee puhkumaan ja puhaltamaan tänne, mutta blogikirjoituksesi ja siitä herännyt keskustelu sai mielenkiintoni. =)

   Poista
  5. Tottakai on asia näinkin. Allergisia ihmisiä on suomessa suhteellisen paljon, mutta jos mietitään esimerkiksi busseja. Niissä ei koiravaunua ole (kuten junissa) joten koirat saavat vapaasti tulla busseihin, ellei joku ilmoita omaavansa kuolettavan astman. Samoin on suomen laissa, että tulee laittaa koirakielto merkit oville, jos hauvat eivät ole tervetulleita liikkeeseen. Ravintoloiden kohdalla tämä on poikkeus, koska laki muuttui hiljattain. Heillä ei tarvitse tarroja olla (kuten kaupoilla), vaan saavat päättä siis itse vaikka koirakohtaisesti, jos haluavat.

   Koskaan ei ole kukaan nyrppistellyt nokkaa meidän shoppailulle. Eikä me Ruffen kanssa siellä montaa tuntia olla, Ginassa en huomannut koiralappua, joka oli puoliksi revenneenä ovella, sen olen huomannut vasta jälkikäteen. Muissa liikkeissä myyjät tulevat moikkaamaan koiraa, ja yhdestä saatiin namujakin.

   Koska Ruffe on hyvinkäyttäytyvä koiruus, on musta mukava ottaa sitä mukaan. Se on tottunut olemaan ihan missä tahansa ja toimii nyt täydellisesti kauppakeskuksenkin hälinässä, häiriötreeniä siis ei enää kovin tarvita (paitsi agility). Hyvien tapojen mukaisesti esimerkiksi metroon istuessani (koiran kanssa) kysyn viereisiltä, että eihän heillä ole allergiaa. Vastaus vaihtelee, vaikka olisinkin siinä koiravaunussa.

   Et mikään isopahasusi olekkaan, vaan on hienoa, että sanot mielipiteesi ääneen. Koiraystävälliseksi julistuneet kahvilat on meidänkin suosikkeja. Esimerkiksi se Töölönlahden Piritta Cafe kesäisin.

   ps. Doboilusta varmasti päivitystä lähi aikoina.

   Poista
 7. Itsekin vain menen kahvilaan koirani kanssa, mikäli kahvilan/ravintolan ovessa ei ole koirankieltokylttiä (täällä Hämeessä kahviloiden ovissa on koirankieltomerkit, mikäli niihin ei saa koiria tuoda). :) Ja vaikka minäkin olen astmaatikko ja allerginen siinä missä moni muukin ihminen on (omaan koiraani olen toki siedättynyt), menen kahviloihin silläkin kustannuksella, että siellä saattaa olla monia koiria, joista mahdollisesti voin allergiakohtauksen saada. Mutta sitä vartenhan on keksitty allergialääkkeet, ja niitä itsekin syön tarpeen vaatiessa, enkä valita. Ja jos lääkkeitä ei ole mukana ja voin olla varma, että saan allergiakohtauksen kahvilassa olevasta napolinmastiffista, niin sitten en mene sinne kahvilaan ja etsin toisen kahvilan. Tai sitten juon ne kahvit kotona.

  Samoten tuohon bussijuttuun; busseihinkin saa tuoda koiria ja se on sitten voivoi, jos kyydissä sattuu olemaan allerginen ihminen. Minä tosiaan olen tällainen ihminen, joka saa herkästi allergia- ja astmakohtauksia, mutta sen kanssa on elettävä. Ei me allergiset päästä karkuun noita allergeenien aiheuttajia (oli se sitten koiran hilse tai vaikka vahva maalinkatku, josta minä saan hengitysvaikeuksia), sillä allergeeneja löytyy joka paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että osaat ajatella näin, vaikka itse kuulutkin allergikoihin. Arvostan suuresti tällaista joustamista arkisissa asioissa, varsinkin busseilussa. Meillehän se on liki ainoa vaihtoehto, kun ei tällä hetkellä autoa ole.

   Kiitos kommentistasia, ja mielipiteistäsi! (:

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)