24.4.2013

Dobdob

Doboilusta en olekaan pitkään aikaan päivittänyt, vähän hävettää. Tämä johtuu siitä, että mun selkä ongelmat ovat estäneet kaiken istumisen. Lattialla istuminen dobopalloa pidellen tuntui kamalalta, joten Ruffekin on joutunut dobo tauolle. Tuloksia saatiin kuitenkin viimeisimmällä treenikaudella. Ruffen paino nousi 500g, ja tämä kaikki oli lihasta. Löllyvä kylkiosa katosi kokonaan, ja reidet paisuivat vähän jykevimmiksi. 


Ruffe selvästi nauttii doboilusta suuresti, ja siksi harmittaakin nykyinen tilanne. Meillä on ollut 4 vk dobotauko. Löllykät palailevat takaisi, mur. Tasapaino tyynyllä Ruffe on kuitenkin päässyt hösläilemään. Ollaan pyöritty sen ympäri niin etujalat, kuin takalajatkin tyynyllä. Siinä on vähän jo opeteltu istumaan ''nätisti''/kerjäämään. Kaikki varmaan tietää tämän tempun.

Ennen taukoa koettiin läpimurtoja. Ruffe oppi doboillessa paljon uutta, ja suurinpana saavutuksena pidän meidän välisen luoton kasvua. Ruffe uskaltaa nousta pallolla kahdelle jalalle, kunhan saa musta vähän tukea. Istu ja maahan käskyt pallolla toimivat nopeammpi kuin maalla seistessä, ja pyörimistä pallon päällä harjoitellaan. 


Heti, kun selkä on oikeasti kunnossa. Niin palataan doboilun pariin videomateriaalin kera! Ikävä tämä minun selkä ongelma, virallisella nimellä UpSlip, lonkka siis luiskahtanut paikaltaan. Jännittää selä lihaksia, joka taas 'lyhentää' jalkaa, aiheuttaen vinon asennon. Tämän seurauksena vinoselkäranka, yläniskan jännite ja migreeni. Voi mennä tovi, ennenkuin näistä kaikista pääsee eroon, mutta minä yritän. Dobopallolla venyttelen kuitenkin itse iltaisin, kun Ruffe katsoo kateellisena vieressä. Toivottavasti Ruffekin pääsee doboilemaan pian, pitäkää mulle peukkuja!

7 kommenttia:

 1. miten iso toi sun pallo on? mulle on hirveen vaikeeta tietaa et mika on se oikeen kokone pallo, ku koira on sen 40cm. Sivuilla on noi 55 cm ni onko ne sen 55cm pystysuuntaan vai vaakasuuntaan tai siis onko se leveys 55cm vai korkeus? Kun mun serkku tilas sen 55cm pallon ja se oli kyl aivan liian pieni mun koiralle. En siis yhytaan tajua noista kokojutuista mitaan jtn ajattelin kysya neuvoa, jos satut tietamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallon tulee olla minimissään 10cm isompi kuin koiran. Koirasi on 40cm, joten pallon tulee minimissään olla 50cm. Jos omistat pitkäselkäisen rodun, kannattaa otaa vielä isompi pallo. Ruffekin on virallisesti mitattu 40cm, ja meidän pallo on 55cm. On oikein sopiva :) Pallon tulee olla sopiva, ei liian pieni, muttei liian isokaan. Liian suuri pallo on hutera ja saattaa vahingoittaa koiraa. Liian pieni toimii ylitehokkaasti, joka myöskin vahingoittaa. 40cm koiralle tuo 55cm on sopiva.

   Poista
 2. Äh, olin juuri saanut kommentin kirjoitettua ja sitten puhelin alkoi sekoilemaan. Muutenkin vähän hankalaa tää kännykällä dataaminen, mutta yritetään nyt vielä. :D

  Tuo doboilu vaikuttaa kyllä aika hauskalta. En ollut kuullutkaan siitä aiemmin ja vasta sun blogista ekaa kertaa tutustuin lajiin. Toivottavasti saat selkäsi pian kuntoon, että saadaan taas doboilupostauksia. Olisi kiva jos antaisit vaikka vähän jotain vinkkiä aloittelijoille, miten hommassa voisi päästä alkuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon. Tänään laiteltu neuloja hermoihin, ja mustlemineen päivineen selkä suoristumassa. Tämä viikko ainakin menee vielä istumatta, optimistisesti suunnittelen jo ensi viikolle treenejä...saa nähdä.

   ps. kännykkä datailu on maailman tuskaisinta. Vitsi kuin ois itsellä joku noutti, tai muu padi.

   Poista
  2. Ainiin, hätähousuilen täällä. Kysy vain mitä haluat tietää, vastailen mielelläni keltanokkien kysymyksiin! :) Lajia on hyvä levittää, toivottavasti useampikin ihminen ymmärtäisi koiran lihaskunnon tärkeyden.

   Poista
 3. Täällä pidetään peukkuja! Pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoskiitos! Tuntuu jo vähän paremmalta. Nytkun syy on vihdoin löydetty (eihän siihen mennyt kuin 10 vuotta) niin voi alkaa parantumaan :)

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)