18.4.2013

Saikku Agia

Saikkua siis. Itselläni on selkäongelma, joka aiheuttaa tällä hetkellä sen, etten voi istua lainkaan - onneksi on läppäri. Luin koiramme lehden kannesta kanteen ja kävin kaupassa ostamassa Canis ja Koirat lehdet jatkoksi. Nekin luin kokonaisuudessaan. Jatkoa tämä lukuinto sai omista agikirjoista, toisen luin jo neljättä kertaa ja aina opin uutta. Tai sillä tavalla uutta, että osaan tämän tiedon nyt jollekin selittää fiksusti. Saikkulla on siksi ihan ok, että saa olla kotona koirien kanssa. Selkäongelmaan auttaa liikkuminen, niimpä treenitkään eivät ole jääneet välistä. Selkä on elämänsä kunnossa, kunhan en erehdy istumaan. Ensiviikon perjantaina on onneksi fyssari.


Agia ollaan liidelty pihalla, sillä maa on sula. Meidän pihalta löytyy erillaista matskua minkä päällä ageilla. Maan pehmeys testattu maahantökättävillä kepeillä. Näin varmistan, ettei ole liian kovaa Ruffelle. Hyvä nyrkkisääntö. Meidän nurmikko (sammaloitunut kauhistus) on loistava pohja. Niimpä Lasse pääsi myös kokeilemaan hetken verran agilityä, ja Ruffe harjoittelemaan persjättöjä aivan alusta.

Lassen agility harrastaminen on alkanut vissiinkin 2012 jouluna. Ostin uuden putken itselle, ja Lasse sujahti sinne avatessani sen. Hulluttelu jatkui ulkona, ja sain nyt kevään saapuessa jatkoa. Ihana nähdä a) Putki on pelottava kun se on liian pieni tai U. b) Putkissa on liian kivaa välillä, niin sinne voi jäädä. c) Palkkauspallo pitää aina piilottaa putkeen. Että sellainen tyyli Lassella. Tässä vielä pätkää meidän hulluttelusta!


Kuten sanottua, Ruffe aloitti persjätöt alusta. Ollaan joskus kauan aikaa sitten treeneissä kokeiltu näitä niin, että ''tässä rata, tee joka väliin persjättö''. Jooei. Nyt kuitenkin ollaan päästy vähän jyväselle, ja Ruffe melkein ymmärtää mistä on kyse. Jos teillä on hyviä persjättö harjoituksia, niin kertokaa heti! ps. En muuten kestä enää suomalaisuutta. Blindcross, sokealeikkaus, PERSJÄTTÖ. Selvähän se, noinhan mäkin oisin sen suomentanut? Joo hyvää päivää. 
Onko hyviä persjättötreeni ehdotuksia?`
Mitäs tykkäätte Lassen menosta, ihan hyvin 12v papaksi.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lasse kiittää (: Ajattelin, että teistä lukijoistakin olisi kiva nähdä ton touhottamista.

   Poista
  2. Tässä teille haaste:)

   http://tiudenblogi.blogspot.fi/2013/04/meita-on-heitetty-haasteella.html

   Poista
 2. Lasse on ihana! <3 Lisää Lassenkin kuulumisia ;) Mistä toi putki on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisön pyynnöstä mitä vain (: Pienempi on huuto.netistä parilla kympillä. Hitsi, isommasta en muista. Näitä löytyy ainakin Hööksistä, ja nettikaupoista. Tämä taisi olla muuten petenkoiratarvikkeesta, mutta he eivät enää esteitä myy. Vähän päälle satasella löytää jostain varmasti saman veroisen!

   Poista
 3. Upea blogi teillä! Menee kyllä suosikkeihin :) Vähänkö olen kateellinen noista aiemmissa postauksissa esittelemistäsi kengistä ja treenivaatteista! Ei meidän seuralla vaan...! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! (: Aina mukava saada palautetta. Oijoi, materialistina en voi hillitä uutuuden hehkutuksia, pahoittelen. Meillä on kyllä niin mahtava seura (: Mitäs seuraa edustatte?

   Poista
 4. Persjättöhän on toiselta nimeltään sokkari, niin ehkä se nimi on väännetty tosta "sokeasta leikkauksesta" tai en tiedä :) Lasse on hauska kaveri, muistuttaa meidän 15v coton de tulear- mummoa. Persjättö treeni on helppo tehdä ihan 3-4 hypyllä. Laitat pari hyppyä ensin peräkkäin suoraan linjaan, kolmannen joko oikealle sivuttain/vasemmalle sivuttain ja neljännen taas suoraan linjaan. Silloin persjättö tulee luontevasti kakkos ja kolmoshypyn väliin. En tiedä,tajusitko, vai oliko liian sekava selitys :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin! :D Näin olen tehnytkin, pitäisi saada erikoisempia persjättötreenejäkin aikaiseksi. Kiitos kuitenkin, vielä haeskellaan haastavuuttaa näihin ohjauksiin. Että menisi mistä vaan miten vaan.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)