16.4.2013

Lisää pitoa!

Ulkokausi lähestyy, vaikka lumia onkin vielä ihan liikaa. Toukokuussa meidän seurassa repäistään kentät auki ja julistetaan virallinen ulkokausi 5.5! Viime ulkokauden kitkuttelin lenkkareilla. Eikä niissä sinänsä mitään vikaa ollutkaan. Vesi tosin tuli läpi ja joku nimeltämainitsematon oli pentuaikoinaan siitä naruja lyhennellyt. Tällä hetkellä aivan toivottoman karsean näköiset lenkkarit saivat siis jäädä kaappiin. Suuntasin ensin porvooseen pällistelemään uusia agikenkiä.

Porvoosta löytyy stadiumit, intersportit ja topsportit. Intersportissa oli loppuun myynti, joten toivoin sieltä löytäväni halvalla hyvät. Mistään näistä liikkeistä ei kuitenkaan löytynyt kuin yksi sopiva malli, ja siitäkin vain kokoa 41 ½. Luovutin ja päätin jatkaa homaa helsingin puolella. Auton nokka kohti itäkeskusta siis. Itiksessä päädyin puhoksen Intersporttiin, josta olen aina löytänyt haluamani. Kohdalleni osunut myyjä harrasti itse agilityä, joten tiedonmäärä oli taattu. 


Sieltä siis lähtikin  mukaani Salomon Speedcross 3 CS W malliset kengät. Näitä voisi melkein verrata nappiksiin. Kengissä ei ole tasapohjaa ollenkaan. Pohjasta maahan osuu ainoastaan kohokuvioidut contagrip-nappulat. Näillä uskaltaa täydestä juoksusta pysäyttää päkijöilläkin. Ei liu hiukalla, eikä edes asvaltilla jonka päällä on tuota hemmetin hiekoitusta. Testailinkin kenkiä ensimmäistä kertaa lenkin merkeissä Tinaa hoitaessa. Käytiin läpi jäät, asvaltit, hiekat, mudat ja metsäpolut. Juostessa ihan mielettömät. 
Väri ei välttämättä omaa silmää miellytä, olenhan vähän poikatyttö. Kengät olivat vaan yksinkertaisesti niin täydelliset, ettei enää visuaalinen näkemys ollut merkitsevä. Hintaa näillä upeuksilla oli 120€.


Kokoja näistä löytyy varmasti kaikille. Koot oli nimittäin pilkottu kolmasosiin. Omani otin isompana kuin yleensä, sillä näihin ängen urheilusukat ja haluan jaloille tilaa juostessa, ettei sitten hinkkaa. Oma jalkani siis yleensä kokoa 38/39. Nämä otin 39 ja yksi kolmasosana. Juuri sopivat. Kiristys on erittäin nopea, eikä jää narut jalkoihin roikkumaan, niin ei käy köplästi radalla.


Todelliseen testiin nämä pääsi viikonlopun kisoissa. Todella hyvä pito, en voi muuta sanoa. Ohjauksia uskaltaa tehdä oikein olan takaa, kun luottaa kenkiin. Sunnuntaiset kaksi hyllyä eivät siis johtuneet kengistä. Nämä on  vaan loistavat. Tätä kehumista voisin jatkaa taas loputtomiin, mutta etteköhän te ala olla kurkkuamyöten täynnä tätä minun materialisointia. Lopuksi vielä uusi treenikassi, osuvasti seuravärityksellä. Luhdan outletista, Icepeakin kassi 25€. Jos miellyttää teidän silmää niin valitan, nappasin viimeisen. Samaan syssyyn tarttui mukaan sadetakki, ulkokausi täältä tullaan!


Millaiset treenikengät teiltä löytyy?
Kenties viralliset agikengät tai tavalliset lenkkarit.

10 kommenttia:

 1. Meiltäkin löytyy kahdet Salomon speedcrossit (toiset sisälle ja toiset ulos) ja olen ollut kyllä todella tyytyväinen! :) Melkeenpä kaikilla aktiivisesti aksaavilla taitaa nykyään olla Salomonit tai Inovit, mitä nyt olen itse huomannut kisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se tuppaa olemaan! Kauhistelin viime kisoissa liukasteluja tekonurmella, sitä ne kalvopohjaiset teettä. Meiltä puuttuu vielä sisäkäyttöiset, odotellaan kivoja värejä.

   Poista
 2. Täältä löytyy Inov-8 X-talon 160 ja olen tykännyt hirmuisesti noista! :-) Toimii ainakin tekonurmella sekä hiekalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä harkitsin myös! Tekonurmi on se haastavin alusta kengille. Aika luonnotonta juosta periaatteessa muovilla. Edellä mainittuja liukasteluja välttäen nämäkin siis hankittu (: Ihana kuulla, että pidetään huolta jaloista (niistä omistakin).

   Poista
 3. Meillä toimii samanlaiset popot. Pysyy hyvin pystyssä jopa liukkaalla jäällä! Toimivat hienolla hiekalla sekä näissä vauhdeissa myös tekonurtsilla. Kesällä päästään sitten kokeileen sitten muillekkin materiaaleille :)

  Blogistamme löytyy pieni postaus niistä..
  http://kikkarapaaluca.blogspot.fi/2013/03/uuet-popot.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Todella hyvin toimivat ilmeisesti kaikilla. Ainoa materiaali mitä epäilen, on kokolattia matto. Joissan 'halleissa' kun on tällaiset. Epäilen että pieni nukkaisella matolla liukuu kaikki kengät. Korjatkaa joku, jos olen väärässä!

   Pitää käydä lukaisemassa :) Kiitos linkkivinkistä. Musta on aina kivaa, kun lukijat on näin aktiivisia. Ja voitte olla varmoja, että luen kaikki teidän postauksenne myös.

   Poista
 4. Todella upean näköiset kengät! Kyllä noilla kelpaa kisakentillä kirmata! ^_^

  Eikö Ruffe ollut yhtään kade kun hän ei saanut noin cooleja kenkiä? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osoitti erimielisyyttä uusiin kenkiin nyppimällä jalkaa kentällä! Ehkä sekin ois vaan halunnut omat. Kyllä kelpaa joo (: Tänäänkin menossa treenailemaan, aijai.

   Poista
 5. Aksakengät on kyllä niin ostoslistalla meilläkin... Lenkkareilla ollaan kitkuteltu mekin tähän asti ja välillä oonkin löytänyt itseni persiiltääni. Oi että odotan valmistumistani (kuukauden päästä)), jonka jälkeen pääsen töihin ja saan ihan oikeasti rahaa! Miltähän se mahtaa tuntua kun saa säännöllisen palkan? t. koko elämänsä opiskellut ja ihan pian valmistuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Se on mukavaa se (: Meillä ei säännöllistä palkkaa ole, mutta palkka kuin palkka on aina mukava asia. Aksakenkiin kannattaa panostaa oikein kunnolla. Tänään todettu, että voin ohjata paremmin, kun ei tarvitse huitoa pysähtymisissä - luotto kenkiin.

   Miksikäs sitten nyt valmistut? Ihan uteliaisuuttani kyselen.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)