23.7.2013

Karvapäivitys #2

Toukokuun alussa lyhyeksi (9mm) leikattu karva alkaa nyt kasvaa urakalla. Tässä vielä linkki ensimmäiseen karvankasvupostaukseen, kliketiklik. Trimmipostaus löytyy loogisesti toukokuunkohdalta, mikäli sekin vielä kiinnostaa. Mutta nyt asiaan. Neljäs viikko menossa ja karvaa on tullut nimeksi asti. Hännässä lisää pituutta, mutta edelleen on aika toivoton pötkylä. Ajojäljet ovat tasoittuneet tassujen ajelemattoman karvan kanssa, ja korvakarvoja on leikattu jo kahdesti. Naama vielä hiukan epämääsesti rajautuva, vaikka karvalla pituutta jo 3 cm. Väri kovin hailakka ja harmaansävyinen - housukarvoista ei tietoakaan.


Viikot vierii ja joku unohtaa ottaa viikkokuvia. Erilainen uvakulma housukarvojen takia - ne nimittäin tulee. Erittäin tuuheat uudet housukarvat kasvavat onnekseni karheaa karvaa. Päällivilla alkaa puskea selkeästi läpi - mustat mahonki karvat pilkottavat kuin pennulla ja väri alkaa vähän jo punertaa. Tumman harmaata aluskarvaa edelleen runsaast niskassa ja jostain syystä pepun päällä. Valkoinen on valkoisempaa kuin ennen - ihan hohtaa.


Viikko numero 10, vähän päälle kaksi kuukautta kulunut trimmistä ja kaikki luulevat Ruffea pennuksi. Häntään on tullut runsaasti karvaa, riippuukin jo vähän. Ällöttävästi pennun pehmeää karvaa, josta tuntuu läpi tuleva päällivilla, kovin karkeaa on tulossa. Korvakarvat rehottavat, tänään onkin niiden trimmi taas luvassa! Karva sen verran pitkää, että voi harjattavaksi kutsua, ja kuten näkyy, niin mahassa menee 'haloille'. Housukarva jo reilusti yli 5cm kuin myös rinnuskarvat. Valjaat alkavat upota karvojen sekaan, jos vaikka vertaa viikon numero 3, kuvaan.

Nopeaa tämä kasvu on, kuulemani mukaan se tässä vaiheessa hidastuu jonkin verran, saapa nähdä. Kaunis väri on ainakin tulossa, mikä ei kuviin oikein välity. Koira on kauttaaltaa pienten mustin päällikarvatupsujen peitossa, mukana myös aivan upea sävy punaista, jota ei tässä kaverissa niin kauheasti ole ollut. Ruffehan on kuitenkin tummemmansoopelin edustaja, toivotaan että saadaan upea mahonkiväri aikaiseksi - ihan niinkuin Ruffen mammalla.Miltäs tukankasvu vaikuttaa?
Vieläkö löytyy pieniä epätoivon tunteita siitä, ettei karva kasvaisikaan takaisin.

4 kommenttia:

 1. Oliko niin että ajoitte siis vain kerran Ruffen? Ootte päässyt helpolla :) Domin joutuu ajamaan monta kertaa kesässä. Ajettu alle neljä viikkoa stten ja nyt jo yhtä pitkässä karvassa. En toki ihan noin lyhyeksi uskallakaan ajaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä joo vain yksi ajo takana, joskus toukokuun alkupuolella. :) Meillä vedettiin ihan riskilyhyeksi aurinkorasvan voimin - eikä ongelmia ollut ihon kanssa enää.

   Domilla on ihan mahdoton tukka, niin kamalan tiiviskin! Teidän kohdalla varmaan kovin suotavaa ajaa useamminkin. Teppokin taisi käydä kahdesti terän alla. Meillä varmaan vaikuttaa tämä kastrointi?

   Poista
 2. onpas tämä herra hurmaava kesätukassaan ;) upeaa väriä kasvattaa ainakin minun silmään katsottuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan älytön muutos. Korostunut kaikki värit suuresti :) Toivotaan, että jatkaa kehittymistä tuo väri.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)