29.9.2013

Purpurpurinaa

Me purnattiin tänään kuin kissanpennut. Aamulla iski migreeni, ja olin ilmonnut itseni kolmeen starttiin purinalle. Kaksi tonnista buranaa selvitti päätä sen verran, että palasi tuntu raajoihin ja sain ihan lauseita aikaseksi. Ilmossa kuitenkin sönkötin vääriä nimiä ja kattoi kahta pidempään meidän kisakirjoja. En syytä, olihan mulla kieli puutunut ja mun koira on ilmeisesti '' Rekku, siis Ruuuufffe, joo Ruffe''. Anteeksi ja kiitos lääkehöyryistäni, on tämä migreeni niin ihana ystävä. Selvittiin siis kutenkin kisoihin ja onneksi selvittiinkin!

Eka startti oli ulkona ja sinne mentäessä totesin jo, että tämä on sitten hylly, enkä aikaa lähde tekemään. Oli venyviä valsseja ja koira paahtoi kovempaa kuin odotin, joten aika myöhässä olin. Hauska varsinkin tuo renkaalta aalle tulo. Olisin hyvin voinut tehdä persjätön renkaan ja Aan väliin. Huhhu, hauska otus. Kontakteja kovasti tarjoili. Kisa rata, hulvaton tuomari. Hämmentävän vähän putkia. Tuloksena täältä siis Hylly.

Toka startti oli niin mahtava. Meillä ei ole KOSKAAN ollut noin kivaa. Mentiin kovaa ja tehtiin hyvin. Kepeiltä jäi jarrutus, enkä sille yhtään antanut kropalla apuja siihen. Hyvin korjattu ja mieletön loppu suora. Kesti aalla kovankin etenemisen, ja otti kontaktit vaikka painelin. Aallehan meillä ei ole pysäytyksiä. Puomilla pikakontaktit, vapautin älyttömän nopsasti joka oli oikea päätös, ei nimittäin olisi pysynyt kauempaa. Hyvin teki, ja täältä tuloksena 5 kepeiltä, -12s aikaa ja huippu etenemä 4,04m/s! Meidän nopein etenemä virallisesti mitattuna. Olen kamaln tyytyväinen. 


Kolmannella rimoja ja jalkaan juokseminen. Tuomari sanoi, että tästä sakottaa armotta, mutta silti näin toimin. Ehdin väistämään niin, ettei siis törmännyt, hyvällä tsägällä töitäisi kuonolla. Oikeutetusti silti tästä vihreitä antoi. Rimat oli 45cm ulkoradoilla, kamalaa, miten niitäkin on hilattu ylöspäin. Ei koskaan tiputtele, joten vähän tämä hämäsi. Hierojalle aika jo varattuna! Muutoin ihan kiva pätkä, valitan sumeaa laatua, kamerasta oli akku aivan finito, eikä enää halunnut tarkentaa. Täältä siis tulos 15vp / 3s, sekä nelos sija.

En voi oikeasti olla muuta kuin tyytyväinen. Kaikista radoista jäi hyvä fiilis, ja paljon hyvää opittavaa käteen. Kerrankin luotin koiraan ja annoin sen tehdä. Jospa vielä itse ehtisin tekemiseen mukaan. Se on niiiiiiiiin mainio! Kuvaajille suuri kiitos, Nea ja Äiti olette ihania kun jaksatte raahautua mukana näin sunnuntai aamuisinkin. Tällä on hyvä mennä seuraavaan viikkoon. Me palataan olkkariin, Ruffe naudan niskajänteensä ja minä teeni pariin. Ihanaa sunnuntaita kaikille!


Mikä on teidän paras kisakokemuksenne?
Nyt en puhu titteleistä, vaan fiiliksestä ja yhdessä tekemisestä ym.

17 kommenttia:

  1. Paras kisakokemus... Se on viime kesän maajoukkuekarsintojen hyppyrata. Tulos oli nolla sekunnin yliajalla, mutta se tunne. En usko että olen koskaan kiljunut niin kovaa viimesen hypyn jälkeen, ja itkenyt heti perään koska fiilis oli vaan täydellinen. Silloin iski ymmärrys siitä, miten mahtava tuo oikeasti on, ja missä me ollaan. :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa melkein maagiselta :) Varmasti hieno tunne ja upea kokemus!

      Poista
  2. Hienoja keppejä ! Ja vielä kerran onnea ! Oli mukavaa katsella teidän menoa, itsekkin oppii siinä sivussa. Danallekkin ERITTÄIN hyvää treeniä haukkumisen kannalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos :) Olikin, Dansu pärjäsi erittäin hyvin ja pysyi pääkin kasassa. Hienointa oli häkkihiljaisuus koko luokan ajan!

      Poista
  3. Itku kun oli sumee vika rata, kivaa katsottavaa silti, hyvin meni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! harmitti, koska siellä oli ehkä elämäni hienoin takaaleikkaus keppien jälkeen :) Vielä ehtii pistää paremmaksi, joten eiköhän joskus satu samanmoinen videolle! Meillä oli kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hienomeininki, kiitos!

      Poista
  4. Onnea kivasti menneistä kisoista! :) Olin katsomassa ja otin teidät ilmossa vastaan, mutta en kehdannut sen spesifisemmin moikata, kun en usko, että olisi tunnistanut :D

    Kivoimpaa kisakokemusta meillä ei vielä ole, kun ei olla Valon kanssa kisattu. Kovasti yritetään möllejä löytää, mutta nyt on huonosti tarjolla niin, että itse pääsisin paikalle :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos! Ai hitsi, en kyllä yhtään tajunnut mistään mitään. Olin kyllä niin pihalla koko päivän ja edelleen heittää päässä, oisit vaan rohkeesti moikkailut ja esitellyt, kyllä mä oisin jossain vaiheessa päivää asian sisäistänyt ;)

      Joo niitä kyllä on aika vähäsen! Ja todella usein on arkena niin myöhään, etten käsitä miten sinne joku jaksaa raahautua. Nimimerkillä medit kisasi viimeisenä, kello löi 23 eikä vieläkään oltu aloitettu.. Mutta, me ainakin ollaan menossa epistelemään Hyvinkäälle ensi viikonloppuna, jos sinne jotekin fiksusti pääsee, niin suosittelen :)

      Poista
    2. Mitkäs möllit on niin pitkään kestänyt? :) Mulle sopisi myöhäinen ajankohta sen vuoksi, että olen koulussa kiinni kuuteen. Sitten pitäisi vielä päästä kisakuntoisena paikalle ja valmistella itsensä ja koira. En ole uskaltanut lähteä mölleihin, koska usein ne alkavat kuudelta. Toki olen monesti myös tuhottoman väsynyt jo siihen aikaan, että olisi koiralle epäreilua viedä se kisatilanteeseen.

      Hyvinkäälle saattaisi löytyä kyyti, mutta mulla on silloinkin sovittua menoa! :D Ei vaan koskaan sovi olemassa olevaan aikatauluun, tai jos sopii, niin sitten olen kuumeessa. Tuhottoman huonoa tuuria. Mutta ei se mitään, meillä on kyllä luvassa uusia haasteita harrastuksen saralla muutenkin kuin kisaamisen kautta saatavilla. :)

      Poista
    3. Meidän seuran, siis HSKH'n. Aina törkeenä osallistujia, ja kestää ja kestää. Hauskaa siellä on, kunhan on hyvä ilma! :) Niin, tästähän varmaan nää kisa-ajatkin johtuu. Kannattaa tsekata sitä koko järjestystä, niin voi miettiä ehtiikö vaiko eikö. Väsyneenä ei tosiaan kannata mennä, vaikka ilmeisesti migreenissä kisaaminen on ihan ok.

      Eihän se kisaaminen pakollista ole! Musta se vaan on tuhottoman hauskaa :) Noniin, jänskää. Täytyy ruveta kyyläämään teidän blogia. Ihan vain sen vuoksikin, että kelpiet on lähellä sydäntä. Valokin niin kaunis ilmestys!

      Poista
  5. Paras kisakokemus (meidän hurjalla kokemuksella siis :D) on ehdottomasti viime kesän frisbeekisat. Oli ihanan rentoa ja meillä oli tosi hauskaa, hauskempaa kuin normaalisti. Termis oli ihan liekeissä siellä. Tietenkin myös sijoitumiset ko. kisassa olivat kivoja.
    En yleensä ota stressiä kisoista vaan menen miten menen. Hauskanpito on tärkeintä, oli kyseessä tokokoe tai joku epävirallisempi tapahtuma. Agilityssä on myös mukavaa kisata, kun tuo koira sitä rakastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa! Harmittaa itseä kamalasti, etten päässyt paikalle. Kisaamaan ei meidän taidoilla vielä tultaisi, muttta valokuvaamaan olisin tahtonut :) Kaikkea sitä ehtii, kun on keskittynyt. Aksan pariin vaan!

      Poista
  6. Hienot radat!
    Minulla parhaita kokemuksia omien MAXI shelttien kanssa kaikki radat joissa koiralla on ollut kivaa! ja yksi on Junnujen SM pronssi ilman mitään harjoittelua, vasta pitkältä (6kk) saikulta palanneen rakkaan maxi soopelini kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau :) Maxisheltit on kisoissa harvassa, hienoja sijoituksia!

      Poista
  7. Meillä ei vielä kisakokemusta agilitystä olekaan, mutta lauantaina mennään ekoihin epiksiin hyvinkäälle :) JEIJ! Itellä on tosin jalka paskana, että saa nähä miten me selvitään kun ohjaus kyllä ihan selkeesti kärsii tosta jalasta.. :/ Mölli hyppärille ollaan siis menossa ja mikäli jalka ei oo kauheen pahana niin ehkä myös normi mölli radalle. Saa nähä selvitäänkö maaliin asti. Kyllä toi treeneissä on ollut tosi pätevä nyt viime ajat, mutta koska kyseessä on kääpiöpinseri se voi ihan hyvinkin päättää kesken radan että ei kiinnosta ja lähtee muualle.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HEI MITÄ, mekin ollaan tulossa ystävättären kanssa epistelemään! :) Ruffellekin välillä jotain kivempaa hömpöttelyä luvassa. No, se on sitten jo vähän tuuristakin kiinni, tsemiä sen jalan kanssa. Koita käyttää mahollisimman normisti tässä lähipäivinä. Hmmm, millähän sä olet sinne menossa, tai lähinnä tulossa sieltä? Nimimerkillä, multa vielä puuttuu se perhanan ajokortti ;)

      Poista
    2. Nonni siellä sit törmäillään! Pitää tosiaan toivoo et jalka kestää ja koira on hyvällä fiiliksellä :D Oon menossa kaverin kyydillä ja samalla tuun poiskin, että musta ei valitettavasti oo apua paikalta pois pääsemisessä.. Saa kyllä nyt nähä mitä tostakin päivästä tulee kun mulla on mersu mukana ja kaiken lisäks mulle tulee vielä yllättäen yks hoitokoira jonka saatan joutua ottaan mukaan.. :D

      Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)