19.1.2015

Hyrrät


Viikkoon on mahtunut kahdet koiratanssahtelut. Omatoimiset, sekä sunnuntain ohjatut. Omatoimisiin siis ensin. Tehtiin molempien kanssa pyörähdyksiä itsensä ympäri. Vastapäivään pöyrähdys (käskyllä pyö) on huomattavasti vahvempi, kuin myötäpäivään (käskyllä ri), ja kyllä sanaleikit on hauskoja. Leevi tarvitsee edelleen vähän enemmän käsiapuja ja muutaman toiston, että muistaa mistä kyse. Aikamoinen hyrräeläin tuo on, joten saa olla tarkkana mitä palkkaa, ettei mene koko homma läskiksi. Ruffella vielä minimaalinen ranteen nitkautus vihjeenä, tosi näppärän näköisesti hyrräilee siis. 

Näitä oppeja jatkettiin kohteiden kiertämiseen, ja niiden jatkuvaan ympärillä pyörimiseen. Ruffen kanssa onnistui tooooodella kivasti, vaikka suunta välillä hakusessa. Leevi sen sijaan esitteli tanssi taitojaan Pole Dancinging muodossa. Tyyppi oikeasti nousi kahdelle jalalle ja ketkutteli tankoa ympäri hyvän tovin, ennenkuin sain nauruni kuriin. Saatiinhan me sieltä onnistumisiakin, hyvät naurut ja uusia temppuideoita.

Samaan treeniin mahtui vielä tasapaino tyynyn päällä pelleilyvä, täällä huomattavissa samoja asioita - koirat on vasenkätisiä. Täytyy siis lisätä huomattavasti treeniä vaikeisiin suuntiin, että saadaan kroppaan tasapainoa. Tästä huolimatta tyynyllä pyörittiin hyvin ja tarmokkaasti. Taidettiin treenailla myös tyyny avulla seisomista, pienissä määrin. Treenilistalle siis jälleen uutta sanottavaa.


Sunnuntain treeneihin pääsi toiselle kerralle mukaan Ruffe. Tyyppi oli huuli pyöreänä tajusi mihin ollaan tultu. Halli oli Ruffelle uusi, mutta tällaiset ei vielä koskaan ole ollut meille ongelmana, eikä ollut nytkään. Vähän lotkautteli korvia tälle äänekkäämmälle labbisherralle, muutoin oli hirmuisen onnessaan uudesta treenipaikasta. Herra pysyi koko treenin liitoksissaan, vaikka huhhuijakaa tehtiin paljon töitä! Aiheena oli erilaisia pyörähdyksiä, itsensä ympäri ohjaajan edessä, sivuilla (oikea ja vasen), seuratessa sekä kaukokäskynä. Viimeisin ei meillä vielä onnannut, loput teki kuin unelma. Tämän jälkeen vahvisteltiin seisomista ja harjoiteltiin ohjaajan ympärikiertoa. Tämä toimi todella kivasti ja saatiin hirmuisesti kehuja kouluttajalta meidän eleganssiudesta.

Tehtiin taas erilaisia täyskäännöksiä. Molemmat vasemmalle, niin että seuruupuoli vaihtuu. Molemmat oikealle, niin että seuruupuoli vaihtuu. Nämä on helpoin selittää rally-toko kylttien kautta (nro 65 & 66). Näitä sovellettiin ja olikin hirmuisen hauskoja. Tehtiin myös viime kerrasta tuttuja (niin siis Leeville) valkovuokkoa ja tulppaania, (nro 82 & 83). Nämä oli Ruffesta hurjia. Tyypillä oli niin kivaa, että pörisi mennessään.

Ensi kerraksi olisi vissiin luvassa peruutteluja. Leevin vuoro olisi mennä, ja se onkin ehdottomasti talon taitavampi peruuttaja. Aivan eritavalla peruuttamaan opetetut koirat, joten saa nähdä mitä opitaan! Näin maanantaisin pidän aina puuttuneelle osapuolelle omat treenit samoilla aiheilla - pojat osaakin liki poikkeuksetta kaikki samat asiat (melkein) samalla tavalla. 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus :) meillä vastapäivään pyörähdys on "pyöri" ja myötäpäivään "ym" :D niin ja kieriminen oikean etujalan puolelle on "kie" :D vasempaan ei ollakkaan vielä sanaa liitetty/keksitty kun niin vaiheessa vielä oollaan :D hauska löytää muitakin keillä on sanojen tavuja käskyinä :D

    VastaaPoista
  2. Miksen mä oo tajunnut käyttää noita sanaleikkijuttuja.:D Rallyssa tuntuu olevan niin miljoona erilaista liikettä jotka haluaisin nimetä erikseen ettei tulisi liikaa käsimerkkejä.

    VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)