16.1.2015

Lihascombo

Ruffe on käynyt äärettömän säännöllisesti hieronnoissa. Virpi on kyllä meidän luotto hieroja ja kaikki tykätään hänestä kovasti. Ruffe aina viimeistään neljän viikon välein hoitavilla käsillä, mutta nyt tehtiin jopa useammin hoitoja '' jump startti'' kun vihdoin sai hieroa nivelrikkodiagnoosin jäljiltä. Aloitettiin ensin kahden viikon väleillä, siirryttiin kolmeen ja siitä tähän toimivaan neljään. Onnistuin kuitenkin ajattelemattani tekemään Ruffelle aivan killerin lihascombon, jonka seurauksena käytiin edellis viikon hieronnasta huolimatta tälläkin viikolla Virpillä. Hierontaa edelsi seuraavat tapahtumat. Edellis aamuna heittelin palloa, jota en tee siis ikinä. Hankeen oli kuitenkin Ruffesta niin kivaa rallatella, että sorruin tähän hommaan sen enempää miettimättä. Tästä siis rankka hankitreeni spurtteineen. Tätä seurasi myöhemmin aikasemmin puhutut toko-treenit, jossa aiheena mikä muukaan kuin hyppy ja noudot. Noniiiin, hyvä minä. Tästä spurtit, hyppyjä sekä nopeissa noudoissa aika tiukat käännöksetkin. Ja koska aivot ei vieläkään tätä yhdistäneet niin seuraavana päivänä frisbeen kanssa kopittelua. Kaikista treeneistä vain positiivista sanottavaa, ei liukastumisia tai edes pikku haavereita. Mutta reisiinhän se Ruffella otti, niinkuin toki ''kuuluukin'', Ruffen lihakset eivät vain tällaisita kovin nopsaan palauttele itseään. Hieronnassa siis pari tuntia frisbeen jälkeen, ja Virpi ihmetteli että millä helevatulla olen saanut sinne näin paljon enemmän kireyttä, kuin viimeksi. Nojoo, tässä vaiheessa syttyi lamppu. Onneksi Ruffe on kovin helppo hoidettava ja vastaa hoitoihin hyvin, tunnin jälkeen tyyppi nukkui rennosti ja herätessään venyttely jatkui maireana. Konkreettisia jumeja ei siis ole ollut piiiiiiiiiitkään aikaan, ja nytkin selvittiin kireydellä.

Onni on hyvässä lihaskunnossa oleva tyyppi, jonka rasvaprosenttikin alkaa lähennellä oikeaa kohtaa. Eilen kipsuteltiin taas puhoksen M&Miin, jossa vaaka näytti meidän riemuksemme 9,05kg! Edellis viikosta tiputeltu siis 200g. Huhhuijakkaa. Huippu eläin, jolla vihdoin oikea ruokavalio - me ollaan huikeen onnellisia ja slimmejä! Nyt tuleekin hierontaan taukoa, kun Virpi lepuuttelee fiksauksestaan muutamaan viikon. Toivotaan hänelle siis pikaista paranemista, ehtii melkeen jo ikävä tulla. 

4 kommenttia:

 1. Kun paino tolla ruokamäärällä ja liikunnalla tippuu, niin miten meinaat tästäedes jatkaa kun paino putoaa haluttuun? Elättekö nyt pienemmällä ruokavaliolla? Lisäätkö pelkkää ruokaa kun paino on sopiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämme nyt kevyemmä ruualla, ruoka määrä on sama kuin aijemmin. Eli noin 1dl - 1,5dl nappulaa päivä. Meillä ei ole tarkkaa ruokavaliota, vaan maalaisjärki. Eli vetopäivinä tulee enemmän ja lepopäivinä vähemmän, ja erilaisia lihoja riippuen liikunnan määrästä ja laadusta/palautumisesta.

   Ruokaa siis vaihdetaan kun paino on sopiva, vaihdetaan lihaisampaan ruokavalioon. Kun painoa on vähemmän päästään hyvin rakentamaan lihasta ja lihaksille vaatiikin sitten enemmän rakennusainetta :) Liikapainolla ei oo pahemmin lihaksia rakenneltu, kun juoksuttelu ym ollut ehdottoman huono idea tällöin.

   Kiitos kysymyksistä! Tulipahan itsekin harkittua asiaa ;)

   Poista
 2. Hienoa, että paino on tippunut.:) Jännä miten koirat eroaa, Elsalle joskus tulee vähän pyöreyttä, mutta se lähtee ihan vaan sillä, että vaihtaa namit kevyempiin ja tekee muutaman peltolenkin. Tuo kyllä painelee pellolla/metsässä niin tuhatta ja sataa, että kuluttaa aika tehokkaasti ylimääräiset.

  VastaaPoista
 3. Kuka tämä Virpi on? Ottaako uusia asiakkaita? :) mullakin sheltti ja ollaan etsitty hyvää hierojaa
  T. Anna

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)