6.4.2012

Uutuuden huumaa

Kuten otsikosta voi päätellä, käytiin tänään uudella hallilla treenailemassa. Raahattiin Aino ja Reetu mukaan, näin ollen saatiin aikaan kivaa häiriötä ja hyviä kuvia. Pienehkön busseilun ja kävelymatkan jälkeen oltiin perillä, todellakin ajoissa. Vuoro alkoi 16.00, ja oltiin paikalla jo 15.20. Noh, siinä sitten ehti koirat rauhoittua ja keskittyä. Laskettiin radalta rimoja alemmas, sillä edellisellä ohjaajalla oli maxi koira käytössä. 

Vihdoin aloiteltiin ja jessus oli vauhtia. Ruffe oli siis nyt ensimmäistä kertaa tässä hallissa, jossa tullaan viettämään monia, monia, monia tunteja. Ei arastellut vaikka hallissa kaikui muutamien muiden koirian haukuntaa ja vinkuleluja. Tosi ylpeä olen. Tänään Ruffelle tuli ensimmäisenä tääääysin uutena asiana puomi. Arasteli puomille menoa, joten ohjasin kaulaimesta liikkelle ja johan lähti. Toisella kerralla tuli jo itse ylös ja alas ilman avustusta. 


Seuraava täysin uusi asia oli keinu. Ei ollut mitenkään ajatuksena treenata tätä, mutta sattui kentällä olemaan, joten miksi ei. Kaulaimesta kiinni, ohjaus keinulle, kädellä kiinni keinusta ja laskin sen sitten hiljalleen maahan. Jäi kontaktille itse seisomaan ilman käskyä. Säpsähteli kuitenkin keinusta lähteviä ääniä kovasti. Muutenkin on aika herkkä äänille. Kentällä oli kauheasti kaikkea, mutta kaksi ihan selkeää rataa muodostettiin esteryhmän keskeltä. Kentällä oli siis myös tuo keinu ja pussia ja sellasta. Mutta tähän pistin nyt vain käytetyimmät esteet ja meidän eniten käyttämät radat. 


Ruffe pysy tosi hyvin kädessä, eikä tehnyt kaahotus virheitä juoksemalla jonnekin minne en ole käskenyt. Aluksi oli ongelmia tuon A'n kanssa, kun on erillainen kuin kotona, joten pisti pakan sekaisin pikkukoiralla. Tästä päästiin kuitenkin jo kolmannella yrittämällä yli, piti vähän tuupata alkuun. Ratapohjan alanurkassa esiintyvä putki, oli väriltään musta. Ja ilmeisesti oli tämäntakia kaaaauhean pelottava. Meni aina askeleen kaksi sisälle ja sitten peruutti ulos mumisten. Sain sen sieltä muutamaan kertaan menemään, muttei kauhean mieluisalta näyttänyt. 


''Punainen'' rata, oli enemmän mun mieleen. Sai vähän kikkailla, ja oli tilaa valssailla sinne tänne vähän väliä. ''Sinisellä'' radalla sitten taas tuo alku oli tosi hyvä. Ruffe latasi aina ihan kunnolla, kun sai luvan lähteä. Renkaan kanssa ei ollut ongelmia, toista olin odottanut. Ennen sitä tuntui pelottavan tuo metallin aiheuttama kilinä, vaan ei enää. Tosi hyvin meni, vain kerran suoritti sen väärin. 

Muuta kummaa ei tänään tapahtunutkaan. Käveltiin kotiin hallilta, ja päivän lenkkisaldoksi kertyikin 12km. Aika hurjaa, jaloissa sen kyllä tuntee. Aika ikävän kurainen ja harmaa keli lenkkeillä, mutta hyvässä seurassa ei keli niinkään haitannut. (Ellei lasketa liki kuolioon joutuneita varpaita.) Kuvista saan kiittää Ainoa, oli hauskat treenit, pian uusiksi.

Buonanotte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)